MENI
Rosberg Extreme E

Rozberg protiv Hamiltona na najesktremnijoj trci sveta

Alpine A480 - Tests Sessions on the Motorland circuit

Alpine Matmut endurance team spreman za predstojeću FIA WEC...

Mateja Soldat Twingo cup 2021

21. 02. 2021. Comments (0) Views: 539 Autosport, Kružne trke

Tvingo kup jači za Mateju Soldata

Osnovu školu sportske vožnje poznatiju kao karting Mateja Soldat srednjoškolac iz Aranđelovca je uspešno završio i na red su došli novi izazovi. Minule nedelje Soldat je na autodromu Grobnik u Hrvatskoj imao prilku da proba trkačku spravu Tvingo i stvar je rešena. Tačnije sada je poznata da će se Mateja u kup disciplini ovo sezone ogledati sa konkurencijom. Valja nagalsiti da je „led“ u pomenutom takmičenju pre par sezona probio Mihajlo Miksa Milenković.

– Tokom zimske pauze imao sam dosta vremena za razmišljanje i shvatio sam da karting više nije izazov koji me privlači, a pride i prilično košta. Valjalo je odlučiti šta dalje. Od nekoliko opcija međunarodni Tvingo kup mi je nekako privukao najviše pažnje, pa smo shodno tome prošle nedelje bilo u Hrvatskoj na Grobniku na test danu. Utisci su više nego pozitivni, tako da je pala odluka da se u aktuelnoj sezoni oprobam u Tvingo kupu – rekao je Mateja Soldat.

Organizator je u skladu sa već poznatom situacijom vezanom za kovid 19 obelodanio okvirni kalendar takmičenja, uz moguće izmene. Plan je da se održi sedam odnosno osam takmičarskih vikenda u šest zemalja, a posebno bi se bodovalo Prvesntvo Slovenije, Makedonije i Srbije.

Okvirni kalendar za 2021

16. – 18. April Hungaroring Mađarska
21. – 23. Maj Redbulring Austrija
Jun Seres Grčka
23. – 25. Jul Grobnik Hrvatska
20. – 22. Avgust Slovakijaring Slovačka
Septembar Ušće i Beranovac Srbija
Oktobar Seres Grčka

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *