MENI
izlazak-iz-boksa Grobnik Pavle Komnenović

Bez šampionata Srbije na Grobniku

Milovan Mikica Vesnić za volanom „kupre TCR“

Testovi na stazi najveći problem za Milovana Vesnića

Mihailo Milenkovic tvingo kup

19. 07. 2020. Comments (0) Views: 1277 Autosport, Kružne trke

Mihailo Milenković u Tvingo kupu

Mihailo „Miksa“ Milenković uvećaće grupu srpskih automobilista koji će ove godine da učestvuju na međunarodnim takmičenjima. Konkretno, u Šampionatu Istočne Evrope i prvenstvu Centralnoevropske zone (CEZ).

Reč je o dva različita takmičenja, koja će u najvećem delu kalendara da se organizuju na istim stazama i u istom terminu. Milenković će učestvovati u „Tvingo kupu“, u kojem je debitovao prošle godine s promenljivim rezultatima.

– Godinu sam iskusniji u „Tvingo kupu“ zajedno s „Miksa“ rejsing timom. To će pozitivno uticati na rezultate, jer sam znatno bolje upoznao staze. Mogućnosti Renoovih „tvingo“ automobila su mi posle prošlogodišnjeg iskustva jasnije – istakao je Milenković, koji će kao i prošle godine voziti automobil pripremljen u „Lema“ rejsing timu, a tehničku podršku u trci će mu pružati kum Aleksandar Mladenović, u svetu domaćeg auto sporta poznat po nadimku „Đenka“.

Po Milenkovićevim rečima, prošlogodišnji prvak „Tvingo kupa“, Slovenac Mark Škulj, neće braniti titulu. Takmičenje će promeniti i naš automobilista Predrag Šainović.

– Znam da će voziti „Tvingo kup“ nekoliko slovenačkih automobilista koji su i prošle godine učestvovali. Tu pre svih, mislim na Nika Štefančića, Jaku Marinšeka i Luku Glazera. Voziće i hrvatski automobilista Marko Ćoza. Očekujem dvadesetak automobila na stazi – istakao je Milenković.

Učešćem u pomenutom takmičenju Milenković će se pridružiti Milovanu Vesniću, Dušanu Borkoviću i Rudiju Pešoviću, koji će se nadmetati u Šampionatu TCR Istočna Evropa, automobila TCR serije, odnosno Nemanji Milovanoviću, Zoranu Kastratoviću i Predragu Šainoviću, prijavljenim za CEZ šampionat u klasi automobila TC-4 sa agregatima preko 2.000 kubika.

Pomenuti srpski automobilisti bi trebali da startuju poslednjeg vikenda jula (25-26) na stazi Grobnik u Hrvatskoj, stacioniranoj nadomak Rijeke. Tamo će se u tom terminu održati međunarodne trke koje će se bodovati za ESET kup, TCR Istočna Evropa i prvenstvo CEZ.

D. Vs.

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *