MENI

Treća trka MEC u Jagodini bez publike

Detalj sa Beranovca RR 2016

Grobnik i dva NAVAKA-a za RR šampionat MSS

MEC Jagodina 1. avgust

2. 08. 2020. Comments (0) Views: 1425 Endurance, Motociklizam

Almir Šabanagić potvrdio dominaciju u skuterima

Treće ovosezonsko takmičenje Moto endurance kup koje je održano prvog vikenda avgusta na karting centru u Jagodini u potpunosti je obeležio Almir Šabanagić u kategoriji skutera do 50 kubika. Koliko je motociklista iz Novog Pazara bio dominatan govori činjenica da je drugoplasiranog Slobodana Kečana obišao za čitav krug.

Za treći okršaja sezone pod pokroviteljstvom Moto saveza Srbije u četiri kategorije bilo je ukupono prijavljeno 43 takmičara, odnosno 17 u seriji, 11 u open klasi, 10 u skuterima do 50 kubika i 5 u skuterima do 70 kubika.

U skuterima do 70 kubika zanimljiv duel odvijao se na relaciji Kišpredilov – Živković, dok Kišprdilov nije pao i na taj način izgubio šanse za drugo mesto. Ujedno je tom prilikom i zaradio ozbiljnu povredu, za koju se kasnije ispostavilo da je u pitanju manji prelom. U drugoj trci pomenute klase organizator i takmičar Igor Gašparević doživeo je pad i tom prilikom zadobio prelom ruke, završio je u bolnici, a takmičenje je moralo da bude prekunuto dok je vozilo hitne pomoći Gašparevića odvezlo u bolnicu.

U klasi Open takmičari iz Novog Sada opet su bili na visini zadataka. Garaža tim iz Zrenjanina je pružao dostojan otpor, ali nisu mogli dalje od toga. Prva tri mesta su bila rezervisana za takmičare iz Srpske Atine. Miloš Petković je toliko bio raspoložen za nadmetanje da je nemilosrdno preticao konkurenciju, kako na pravcu tako i u krivinama.

Seriju su obeležili vozači TSM rejsing tima, koji su bili bolji od Nena Rt, a vredni pomena su Jahači magle koji nisu propustili ni jedan okršaj od kako se MEC vozi.

Rezultati

Skuter 50: 1. A. Šabanagić, 2. S. Kečan, 3. U. Živković

Skuter 70: 1. A. Šabanagić, 2. U. Živković, 3. D. Kišprdilov

Open: 1. Nanotek RT 2, 2. Nanotek RT, 3. Sarmat

Serija: 1. TSM racing, 2. Nena RT, 3. Jahači magle

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *