MENI

Jeljen nastavalja tradiciju

Sagmajster ubedljiv u MX 3 klasi

28. 03. 2014. Comments (0) Views: 768 Motociklizam, Motokros

Bački pesak za start sezone

Poslednjeg vikenda marta na stazi u Horgošu voziće se prva trka Otvorenog šampionata Srbije u moto krosu. Za tu priliku klub organizator učinio je maksimum napora da peščaru na severu Bačke uz pomoć građevinskih mašina dovede u perfektno stanje. Stazu na par kilometara od državne granice sa Mađarskom, vole kako domaći tako i takmičari iz komšiluka koji tradicionalno dolaze u velikom broju, što zbog bodova, što zbog prilike da trku iskoriste kao dobar trening, za njihov šampionat.

NasipanjeHorgosa

– Prošle godine sam se na prvoj trci sezone Otvorenog šampionata Srbije u moto krosu koja je takođe vožena na Horgošu pojavio posle Svetskog kupa koji je održan u Emiratima. Tada sam takmičenje završio na 11. mestu u više nego pristojnoj konkurenciji i zahvaljujući pomenutom plasmanu ove godine nosiću startni broj 14. Ove sezone peščana staza na severu Bačke poslužiće mi kao uvertira za Svetski kup koji se održava od 5 do 10. aprila oko Abu Dabija – rekao je Gabor Sagmajster.

Prošlog vikenda idealni vremenski uslovi omogućili su velikom broju takmičara iz lokala da probaju stazu, kako bi se što bolje pripremili za start sezone. Jedan od jahača koji je trenirao, a koji će se na svakoj narednoj trci tokom sezone boriti za pobednički podijum je Ričarad Sagmajster.

– Na otvorenom treningu imao sam mogućnosti da se ogledam sa lokalnom ekipom i bez lažne skromnosti, mogu reći da sam bio ubedljivo najbrži i pored činjenice da sam samo par dana pre toga skinuo gips. Pravi izazov dolazi u nedelju počev od podne kad kreće takmičarski program, kada ću na rampi imati stare drugare i odlične vozače. Svestan sam da neću smeti da vozim na maksimumu baš zbog pomenutog gipsa, ali znam da ću dobro namučiti sve koji žele da se domognu pobedničkog podijuma u klasi M X 2. Sad već sa nestrpljenjem čekam drugu trku sezone, za koju ću biti mnogo spremniji – rekao je Sagmajster junior.

Subotnji dan predviđen je za nezvanične treninge, tehnički prijem i verifikaciju za sve takmičare koji dođu. Sutradan u nedelju prepodne je rezervisano za tehnički deo i zvanične treninge. Start prve trke zakazan je za 12 časova, a druga vožnja u planu je od 15 sati.

Komentari su zatvoreni.