MENI
Moped družina

Korekcije u kalendaru takmičenja MSS

Twingo cup mixa racing team 11

Srbi dominirali na Grobniku

Detalj sa MEC trke

15. 06. 2020. Comments (0) Views: 1403 Endurance, Motociklizam

Kula za start sezone moped endurance kupa

U vikendu pred nama, tačnije 20. juna 2020. godine s početkom od 14:00 na stazu Karting centra Rodić u Kuli kod Vrbasa, premijerno ove sezone izaći će takmičari moped endurance kupa, još jedne od disciplina Moto saveza Srbije. Ljubitelji moto sporta moći će pored dve vrlo dobro poznate klase – Mopedi serija i Mopedi Open, da vide takmičare u još dve klase – Skuteri serija i Skuteri Open.

Skuteri Serija zamišljena je kao jeftina klasa, u kojoj učešće može uzeti svako sa gotovo serijskim skuterom od 50 ccm, kojim svakodnevno putuje od kuće do škole ili posla. Potrebno je vrlo malo modifikacije i vozačkog umeća da bi se u ovoj klasi bilo konkurentno, tako da predstavlja odličnu ulaznicu u svet moto sporta za dečake i devojčice. Podsećamo da je donja granica za učešće 12 godina, uz pismeno odobrenje oba roditelja.

Skuteri klase Open predstavljaju sam vrhunac ovog takmičenja i očekuje se da će njihova vremena biti znatno brža u odnosu na sve mopede koji su do sada voženi. Pravilnik koji se primenjuje identičan je pravilniku italijanskog Polini kupa, te su gosti iz inostranstva dobrodošli jer bez ikakvih prepravki mogu učestvovati i kod nas.

Ovakve trke voze se već duže od dve decenije u Italiji i proizvođači delova ulažu ogromne napore kako bi izvukli „nekoliko konja više“. U Srbiji je već spremljeno desetak skutera, tako da se u subotu očekuje spektakl u obe trke.

Format takmičenja za mopede nije promenjen, dok će se skuteraši nadmetati u po dve trke od po 15 minuta, a pehare kući nose najbolje kvalifikovani u obe trke.

Meterolozi najavljuju kišu za subotu, ali će se trka svakako voziti i zato vas pozivamo da posetite Kulu i Karting stazu centra Rodić i date podršku takmičarima koji jedva čekaju početak sezone. Prva trka planirana je za 16 časova, a ceo program se završava u 23:00.

Foto: Live Production

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *