MENI

Đurić slavio u open klasi

Aćimić u Italiji overio CEZ titulu

13. 10. 2013. Comments (0) Views: 811 Autosport, Kružne trke

Kastratović najbrži u najjačoj diviziji

Drugi takmičarski dan, premijernog takmičenja na kružnim stazama „Nagrada Beograda 2013” koji je realizovan na avio pisti vojnog aerodroma u Batajnici startovao je prvom trkom klase mali N, koja je u subotu morala da bude prekinuta zbog mraka. Ni posle prespavane noći adrenalina nije manjkalo veseloj družini u jugu 55, tako da su bili izvanredna uvertira za jače klase.

Kastro i Paja

U diviziji četiri koju su sačinjavali takmičari klasa 4, 5 i 6 svakako je bilo najuzbudljivije imajući u vidu dve činjenice. Prva je da su brojni, a druga da su u pitanju najjači automobili. Posle odličnog starta trku je poveo Aleksandar Tošić, ali su ga vrlo brzo stigli i prestigli Pavle Komnenović i Zoran Kastratović u jačim automobilima. Na polovini trke čuveni Paja morao je da odustane zbog kvara na takmičarskoj spravi, što je olakšalo posao Kastratoviću.

Vozaci

Klasu SP obeležili su sjajnim duelima pomenuti Tošić, Darko Božilović i Dragan Stojković. Honda sivik, protiv forda fokusa i alfe 147 svih 18 krugova na braniku doveli su publiku do usijanja. U klasi do 2000 kubika grupe N, slavio je Viktor Davidovski, ali je Nenad Vićentić još jednom demonstrirao raskošni talenat, i ako je po vokaciji relista. Staniša Lazarac jedini predstavnik klase 6 nije imao sreće sa pneumatikom, tako da je u prvom krugu morao u boks.

Branko Ćopić u klasi 3 još jednom bez premca, ali su se za uzbuđenje su se pobrinuli Boris Ranković, Nemanja Radović i Miloš Prvanović boreći se za petu poziciju. Hibrid je i u drugom izdanju ovog vikenda bio u znaku žestokih duela za svaku poziciju. Iz kruga u krug smenjivali su se u vođstvu Lambaša, Nastasijević i Pavlićević, ali su isto tako zbog premora materijala mnogi završili pre kraja trke.

Toske

Finale premijernog vikenda na krugu pripalo je klasi mali N. Puna startna rampa i maksimalna neizvesnost tokom svih 12 krugova. Neprestana obilaženja, vožnja na braniku, guranje gde god je moguće i silna odustajanja obeležila su družinu u najslabijim automobilima sa možda najjačim adrenalinskim nabojem.

Nesa i Milos

NEZVANIČNI REZULTATI – Kliknite na link za kompletne rezultate

Klasa 1: 1. S. Janković, 2. B. Cvetić, 3. Ž. Petrović (prva trka)
Klasa 1: 1. V. Đorđević, 2. S. Janković, 3. B. Cvetić (druga trka)
Klasa 2: P. Lambaša, 2. D. Nastasijević, 3. M. Simunović
Klasa 3: 1. B. Ćopić, 2. D. Rašević, 3. R. Vojnović
Klasa 4: 1. V. Davidovski, 2. N. Vićentić, 3. S. Petošević
Klasa SP: 1. A. Tošić, 2. D. Božilović, 3. D. Stojković
Klasa 5: 1. Z. Kastratović, 2. D. Arsić

Komentari su zatvoreni.