MENI

Finalna podešavanja

Kopeckom Evropa Rabrenoviću Srbija

27. 09. 2013. Comments (0) Views: 647 Autosport, Reli

Rabrenoviću titula u generalnom plasmanu

Prvi krug drugog dana 40. Kroacija relija koji je vožen na tri lokacije Boljun, Učka i Brest zbog kiše i mokrog kolovoza obeležila su izletanja koja su uslovila i prekide brzinskih ispita. Posle pauze za redovan servis uslovi na brzincima bili su neuporedivo bolji, jer se podloga osušila tako da su posade imale priliku da brže voze, ali su onda tehnički problemi stupili na scenu.

RabrenovicbrzincBorba za titulu šampiona u generalnom plasmanu i u klasi N 3 vodila se između posada Vladica Rabrenović – Radmil Radivojević i Živko Gajić – Tihomir Nikolić u renoima klio sport 2.0. Tokom pretposlednjeg brzinskog ispita Gajić i Nikolić izleteli su sa puta, neznatno oštetili automobil, posle čega nisu mogli da pokrenu takmičarsku spravu, tako da su novi – stari šampioni Srbije Rabrenović – Radivojević.

Kiša koja je padala uoči i tokom prvog dela brzinskog ispita Boljun, zadavala je ozbiljne probleme i posadama iz samog vrha šampionata Evrope, zbog pogrešnog izbora pneumatika. I pored silnih problema zbog klizave podloge, specijalni ispit Boljun prekinut je, kad  je ispred automobila posade Jovana Jovanović – Nataša Tunguz izletela devojka iz publike. Zbog velike brzine i klizave podloge Jovana nije imala načina da je izbegne i udes je bio neminovan. Na sreću devojka nije ozbiljno povređena, ali je specijal prekinut.

Zbog ozbiljnog izletanja francuske posade na brzincu Učka i on je bio prekinut, tako da je dobar deo posada sa visokim startnim brojevima uspeo da startuje tek na ispitu Brest 1, koji je bio treći drugog dana, odnosno četvrti kupno, računajući noćni specijalni ispit u četvrtak uveče na ulicama Poreča. Veliki problem za domaće posade nastao je kada su morali da koriste alternativne puteve kako bi došli do starta brzinca Brest. Ujedno su morali da poštuju „svoja“ vremena, tačnije rečeno reli zahteva da svaka posada u svom minutu prođe kroz vremensku kontrolu.

Na poslednjem brzincu Brest 2 startovalo je samo pet domaćih posada od devet. Zbog izletanja i tehničkih kvarova odustali su pored pomenutih Gajić – Nikolić, odnosno Jovanović – Tunguz još, Petar Pejić i Ljubiša Čulić u jugu 55 i Mile Cvjetičnin i Vukašin Tomić u škodi.

Novi šampion klase A 2 je Aleksandar Dimitrijević Lauda sa suvozačem Milanom Misajilovićem, a titulu u klasi mali N osvojili su Tomo Nikitović i Sreten Todorović.

Posle drugog dana i sedam specijalnih ispita u generalnom plasmanu za šampionat Evrope vodi posada Jan Kopecki i Pavel Dresler u škodi fabiji S 2000.

Komentari su zatvoreni.