MENI

Uroš Stevanović pomera granice brzine

Petra, Saša i Staša Milosavljević

Milosavljevići domaćinski u Jagodini

22. 06. 2020. Comments (0) Views: 538 Karting

Jenić prvo maturirao a u Kečkemetu dominirao

Minulog vikenda u susednoj Mađarskoj na stazi Kečkemt održano je takmičenje koje je bodovano za Centralnoistočnu Evropu CEE, gde su našu zemlju reperezentovali kartingaši Serbian rejisng tima Nemanja Neca Jovanović i Filip Jenić i to vrlo uspešno. Konkretno, Jenić je od srede do petka radio tri završena testa male mature, a onda je došao u subotu i pokazao kako se vozi po kiši i dominira u klasi senior rotaks. Mlađi kolega Jovanović je u mini rotaks klasi bio na korak do podijuma.

Jenić podijum senior rotaks

Jenić podijum senior rotaks

– U sredu sam imao prvi od tri završna testa(test iz srpskog), zatim matematiku u četvrtak i na kraju kombinovani u petak. Posle odlično urađenih testova krenuo sam na prvu trku CEE prvenstva u Kečkemetu. Zbog pomenutih testova propustio sam dva dana treninga koja su ,,obavezna“ ako želite da ostvarite dobar rezultat. U subotu sam imao samo šest izlaza na stazu što gotovo nikad nije dovoljno za dobar rezultat, a kamoli pobedu. Na kvalifikacijama sam završio na solidnom 6. mestu što mi je dalo dobre šanse za podijum. Prvu trku sam uz par grešaka sa šestog pao na deveto mesto. Pošto sam po kiši bolji od većine vozača nadao sam se će druga trka biti po kiši. Čim smo završili sa stavljanjem guma počeo je pljusak, ali nismo smeli da promenimo pneumatike. Trka je počela i tenzija je rasla. Sa devetog mesta sam se odmah u prvom krugu probio na 6. mesto i tako do drugog kruga kada je trka zbog velikog sudara prekinuta. Imali smo pola sata da promenimo sve što je potrebno za kišne uslove. Posle restarta sam završio takođe na šestoj poziciji, ali kada se sve sabere i oduzme završio na 4. mestu. Treću superfinalnu trku odradio sam savršeno. Na startu sam se domogao 3. pozicije i onda se postepeno penjao na ka prvoj pobedi u prvom vikendu CEE prvenstva. Sada ostaje još dan neizvesnosti do konačnih rezultata prijemnog ispita, a verujem da ću upistai Prvu ili Treću gimanziju – rekao je Jenić.

Plasman senior rotaks

Plasman senior rotaks

Manje iskusan, ali izuzetno rešen da u klasi mini rotaks ostvari zapažen rezultat Nemanja Neca Jovanović na prvoj trci uknjižio bodove za četvrto mesto.

– Potrebno je da poradim na agresivnosti, drugim rečima da na dozvoljen način obilazim sporije takmičare, koji umeju da se grade i kako nije dozvoljeno. Baš zbog jednog takvog kolege, koji je posle trke kažnjen za nasportsku vožnju nisam mogao do podijuma, ali ne mogu biti nezadovoljan vikendom u Mađarskoj. Sledi dve nedelje pauze pa nardeno takmičenje u Sloveniji – dodao je Jovanović.

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *