MENI
Grobnik otkazivanje trke

Zbog fatalnog incidenta otkazan nedeljni program

Ceremonijlalni start 2. Borsko Braničevski reli

Vikend u znaku Centraloevropske zone

Predstavnici Sirmien rejsing tima u Mađarskoj

29. 07. 2022. Comments (0) Views: 1611 Autosport

Mandić i Cikota na visini zadatka u Evropi

Sirmien rejsing tim iz Rume ubraja se u više nego gostoljubive domaćine na stazi u Šašincima, ali isto tako ume da ispoštuje i druge organizatore auto kros discipline pa da ode u „goste“, sa akcentom na izvan granica naše lepe Srbije. U tom slučaju „udarne“ pesnice pitomih Sremaca su Branilsav Mandić za volanom honde sivik u klasi TA 1600 i Goran Cikota u audiju A3 kvatro u klasi TAX. Posle dva učešća na međunarodnim trkama za Centralnoevropsku zonu (CEZ) Mandić zauzima drugo mesto, a Cikota četvrto, naravno svako u pomenutim klasama.

Da bi se domogli pomenutih plasmana valjalo je prvo otputovati na međunarodnu trku „Nagrada Gambetića 2022“ u organizaciji AK Skok rejsing i AK Poreč i osvojiti prve poene. Takmičenje je bodovano za FIA CEZ, prvenstvo srednje evropske zone, prvenstva Hrvatske, Slovenije i Austrije u auto kros disciplini. Po završenim okršajima na stazi predstavnici Srbije i Srema osvojili su po treće mesto svako u svojoj klasi. To su praktično bila prva dva pehara sa međunarodnih nadmetanja koje su osvojili takmičari iz Srbije.

TAX klasa u akciji

TAX klasa u akciji

Druga trka održana je u Mađarskoj u organizaciji M&B Motorsporta na auto-kros stazi Domsod. Takmičenje je bodovano za FIA Prvenstvo Centralnoevropske zone (CEZ), MNASZ nacinalno prvenstvo Mađarske i prvenstvo Austrije u auto krosu. I ovoga puta Srbiju su više nego uspešno predstavljali Branislav Mandić u klasi TA 1600 osvajanjem drugog mesta i Goran Cikota u klasi TAX koji se domogao treće pozicije.

Sledi pauza, pa na jesen kreću novi poduhvati.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *