MENI
Doček na aerodromu Nikola Tesla

Gabor Sagmajster doputovao u Srbiju posle Dakar relija

BMW Moto Klub Srbija spremno dočekuje promociju

I.O. MSS usvajanje kalendara

29. 01. 2020. Comments (0) Views: 582 Brzinski, Endurance, Motociklizam, Motokros

Leštane za start sezone moto sporta Srbije

Izvršni Odbor Moto saveza Srbije verifikovao je kalendar takmičenja za 2020. godinu na osnovu predloga termina i lokacija komisija po disciplinama. Sezona startuje poslednjeg vikenda marta trkom u moto kros disciplina u Beogradu, konkretno na stazi u Leštanima. Moto kros broji ukupno devet trka za Otvoreni šampionat, plus deseto takmičenje u Rogatici (BiH) koje ima prefiks pozivno, a u kalendaru je zakazano za 16. avgust.

Prva trka brzinskog motociklizma biće održana od 10 do 12. aprila na stazi Seres u Grčkoj, slede Ponikve tačno za tri meseca, a finale je planirano za Grobnik finalnog vikenda avgusta. Moto klasik će deliti „igralište“ sa mlađim kolegama na Ponikvama, a u Zrenjaninu će biti domaćin klasi 125 SP u RR disciplini.

Enduro broji pet takmičenja, a prvo je planirano da bude održano na Divčibarama prvog vikenda aprila, da bi finale pripalo Sokobanji 1. novembra.

MSS kalendar takmičenja 2020

MSS kalendar takmičenja 2020

Pravilnici po disciplinama bili su posebna tačka, koja je jednoglasno usvojena kada su u pitanju moto kros i moto klasik. Naredna tačka bila je formiranje komisija za bezebdnost motociklista, odnosno za turizam. Vlada Jeftić je izabran za predsednika komisije za bezbednost, odnosno Zoran Mihajlović za turizam. Preporučeno im je da izaberu tri do pet članova, donesu Pravilnik i pošalju I. O. u roku od 30 dana.

Budžet je uvek bitna tačka, ali je takođe jednoglasno usvojen predlog o visni podele sredstava po disciplinama. Moped će biti podskup skupa brzinskog motociklizma.

kalendar 2020

Rad sportskih funkcionera bila je tema, tačnije tačka za sebe, a jedna od bitnih odluka je da će u aktuelnoj sezoni MS Srbije određivati članove sportske komisije i prosleđivati organizatorima takmičenja koji će biti u obavezi da se pridržavaju iste i obaveza prema članovima. Poštovanje procedure organizacije trke preko je neophodno. Za obnavljanje licenci biće organizovani seminari, za A i B 15. februara u Beogradu, odnosno za C kategoriju 29. II i 1. III u Čačku. Kada je u pitanju sudijska organizacija odlučeno je da se maksimalno pojača, kako bi što više ljudi posle seminara moglo da sudi na takmičenjima auto moto karting sporta Srbije.

Tagovi: , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *