MENI
ODUVAO KONKURENCIJU Nenad Stojanović Cvrle

Stojanović najbrži u 600 super sport

U DVOSTRUKOJ ULOZI Dragoslav Perišić

Kišna trka u najavi

24. 05. 2012. Comments (0) Views: 476 Brzinski, Motociklizam

Asfaltni letači na vršačkoj pisti

Sezona takmičenja najboljih dvotočkaša koje naša zemlja ima, nastavlja se drugom trkom sezone, i to na pisti aerodroma Pilotske akademije u Vršcu. Organizator takmičenja je AMKK Dijamant iz Aranđelovca, pod pokroviteljstvom Opštine Vršac. U pet propisanih klasa, očekuje sa oko 100 takmičara, i to ne samo iz Srbije. S obzirom da se radi o otvorenom Šampionatu, očekuje se da će se na pisti Akademije naći i vozači iz Hrvatske, Rumunije i Bugarske. Pored „regularnih“ takmičara, očekuje se i veliki broj učesnika Moto- klasik šampionata, koji najavljuju spektakl za ljubitelje starovremenskih mašina.

moto-klasik-za-uzivanjeLjubitelji „letača“ na dva točka najviše očekuju od okršaja u najjačoj klasi, 1.000 kubika. Imena Miloša Milovanovića, Željka Staničića, Dragoslava Kuleta Perišića i momaka iz „mlađe garde“ obećavaju žestoke borbe u najavi. U klasi 600 kubika SS, izraziti favorit je Nenad Cvrle Stojanović, koji je minulog vikenda zabeležio fantastičan rezultat na trci Istočnoevropskog šampionata u Bugarskoj.

Slobodni i zvanični treninzi u Vršcu počinju u subotu od 12.00 časova, a start nedeljne trke zakazan je tačno u podne. S obzirom da meteorolozi prognoziraju lepo vreme za ovaj deo Banata, ostaje da se nadamo da že gledaoci u velikom broju posetiti ovu manifestaciju.

Komentari su zatvoreni.