MENI
PRAKTIČNI DEO Osnovac u akciji na bicikli

Najbolji osnovci na pripremama za evropsko takmičenje

SREBRNI Ekipa iz SRbije

Osnovci iz Srbije drugi u Evropi

OBAVEZNO VEZIVANJE Nije dovoljno samo imati kacigu, već je i pravilno koristiti

3. 09. 2012. Comments (0) Views: 2505 Bezbednost

Kaciga glavu čuva

Auto-moto savez Srbije od 02. do 09. septembra uz pomoć i podršku AMS Osiguranja, realizuje tradicionalnu, petu preventivno-bezbednosnu akciju “Kaciga glavu čuva“. AMSS će u narednih 7 dana svojim članovima koji poseduju moped, skuter, odnosno motocikl i odgovarajuću vozačku dozvolu, pokloniti 500 homologovanih, kvalitetnih kaciga kroz gostovanja predstavnika AMSS na elektronskim medijima.

 OBAVEZNO VEZIVANJE Nije dovoljno samo imati kacigu, već je i pravilno koristiti Na ovaj način članovi AMSS će, osim mnogobrojnih pogodnosti i ušteda koji ostvaruju članstvom, biti i bezbedniji kada svojim dvotočkašem učestvuju u saobraćaju.
Podela kaciga dobitnicima biće organizovana u direkciji AMSS, u Beogradu, kao i preko poslovnih jedinica i auto-moto klubova širom Srbije.

Podaci Uprave saobraćajne policije kažu da je 2011. godine u preko 1300 saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali motocikli i mopedi život izgubilo 70 osoba, a povređeno je preko 1200. Ova kategorija učesnika u saobraćaju je posebno ugrožena, naročito tokom letnjeg perioda, na početku, ali i na kraju sezone, u mesecu avgustu i septembru. Na žalost, još uvek veliki broj motociklista, posebno u manjim sredinama ne koristi zaštitne kacige i pored obaveza propisanih Zakonom o bezbednosti saobraćaja.

Posebno je zabrinjavajuća činjenica da gotovo dve trećine nastradalih motociklista, čine mladi do 30 godina, a primarni uzroci nastanka saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju motociklisti i mopedisti su neprilagođena brzina, nepropisno uključivanje u saobraćaj i preticanje, neustupanje prvenstva prolaza, vožnja pod dejstvom alkohola i vožnja bez homologovane kacige.

Zorica Bilibajkic
PR Auto-moto saveza Srbije

Ruzveltova 18, Beograd
Tel: 011 333 11 13
Mob: 069 870 12 01
E-mail: zorica.bilibajkic@amss.org.rs
Internet: http://www.amss.org.rs

Komentari su zatvoreni.