MENI

Sagmajster deveti put na cilju Dakar relija

I.O. MSS usvajanje kalendara

Leštane za start sezone moto sporta Srbije

Doček na aerodromu Nikola Tesla

19. 01. 2020. Comments (0) Views: 2032 Dakar, Motociklizam

Gabor Sagmajster doputovao u Srbiju posle Dakar relija

Tročlana Dakar družina na čelu sa Gaborom Sagmajsterom, TV novinarom Markom Zakinskim i vozačem i fotografom Pajom Milodanovićem doputovala je u Srbiju. Na put su krenuli 27. XII 2019. godine, a vratili se tri nedelje kasnije, vidno umorni, ali srećni i zadovoljni. Najbliži rođaci i prijatelji bilu su na aerodromu Nikola Tesla da ih dočekaju.

– Srečan sam i zadoviljan jer je još jedan Dakar za nama. U ukupnom rezultatu završio sam devet i odustao na četiri takmičenja. Plasmnom na 42. Dakaru mogu biti zadovoljan, jer sam po prvi put vozio u kategoriji bez mehaničara i mogu slobodno da kažem da je to dodatni izazov. Praktično sam se sa motorom upoznavao u kampu, pomagale su mi kolege sa savetima, ovde se odvija, ovde se skida i tome slično. Pomenuti kategoriju zovu kofer i sa punim pravom je tako sve što imate i što vam je potrebno staje u isti. Posle celodnevnog jahanja, kada stigenemo u kamp, prvo sređujemo motor, pa tek onda sebe. No, bogatiji sam za novo iskustvo, jer svi koje voze u kofer klasi su priča za sebe – prvi je komentar Sagmajstera.

Ekipa sa Dakara doputovala u Srbiju

Ekipa sa Dakara doputovala u Srbiju

Dvanaesta dana, od kojih je deseti bio ozbiljno naporan posle žestokog pada Sagmajster je smogao snage da nastavi i stigne do cilja.

– Još sam pod lekovima protiv bolova, boli me glava, vrat, leđa i zglob desne šake. Posle pada jedan period prosto nisam znao šta mi se dogodilo, iza mene su stigli drugi takmičari i odmah stali da mi ukažu pomoć. Odgovorno tvrdim da posle takvog pada 99% takmičara odustaje, ali ja sam rešio da izguram do kraja i da na pobedničkom podijumu razvijem zastavu Srbije. Sin Ričard je došao po mene i sada pravac kuća, kada, večera i krevet. Još jednom hvala svima koji su bilo uz mene svih ovih dana – poručio je Sagmajster.

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *