MENI

Finale obeležili prigovori

Šampionski u premijernoj sezoni klase KF 3

10. 10. 2016. Comments (0) Views: 619 Karting

Igor Stevanović šampion klase 6 SP

Finalno takmičenje Otvorenog prvenstva Srpskog sportskog karting saveza (SSKS) održano je 18. septembra 2016. na novom kartodromu u Jagodini.Ubedljive pobede u obe trke dovele su šesnaestogodišnjeg Igora Stevanovića učenika „Ekonomsko-trgovinske škole“ u Požarevcu, do šampionske titule u klasi 6-SP.

Igor Stevanović3

Napornim marljivim radom i upornošću počeo je da niže uspehe. Igor Stevanović je između ostalog krčio put svom mlađem bratu Urošu (šampion u klasi KF3), jer je kao stariji išao uvek klasu ispred.

– Sva iskustva stečena mojim vožnjama, tata kao mehaničar i trener tima primenio je kod mog mlađeg brata Uroša. Praktičan rad na stazi i ljubav prema vožnji rezultirali su time da sam testove za A1 i B položio iz prve, a praksa u vožnji se ogleda u mojoj konkretnoj pomoći u krugu porodične firme – izjavio je presrećni Igor.

Igor Stevanović, Saša Milosavljević i Uroš Stevanović

Inače, slučajna poseta karting stazi u Jagodini dovela je do poznanstva sa predsednikom kluba KSK Jagodina, Sašom Milosavljevićem, a posle par meseci i do učlanjenja u isti. Igor je debitovao 2012. godine i sezonu završio kao treći u klasi 2 Mini u šampionatu. Trudom i ljubavlju prema vožnji nastavlja dalje. Dve godine kasnije prelazi u klasu KF3 i tada osvaja šampionsku titulu. Prošlu sezonu, tačnije 2015. godinu, zbog niza pehova oko kartinga završava na trećem mestu u šampionatu.Sve to ga nije pokolebalo, nastavio je dalje i ovu 2016. godinu krunisao je opet šampionskom titulom.

Komentari su zatvoreni.