MENI

Od svitanja do sumraka na Jeljenu

Viktor Kolnokov Globare jun 2022

Apsolutni rekord u Globarima

Globare red za tehnički i verifikaciju

22. 06. 2022. Comments (0) Views: 1518 Motociklizam, Motokros

Moto kros Evropa ponovo u Globarima

Moto klub Gajić na stazi Globare nadomak Kruševca finalnog vikenda juna ugostiće vrhunske moto kros vozače, prevashodno iz Istočne Evrope imajući u vidu činjenicu da je u pitanju međunarodno nadmetanje, ali će ljubitelji moći da uživaju i u bravurama vozača iz „ostatka“ Evrope. Tokom dva dana majstori volana na dva točka boriće se za bodove u okviru Balkanskog šampionata, ali i za finalno takmičenje šampionata Evrope u klasama MX 65 i MX 85.

Zbog velikog broja takmičara organizator se nalazi na slatkim mukama, kako sve da spakuje u dva dana i pored činjenice da sunce u junu zalazi dosta kasno. Zbog navedene činjenice MS Srbije i MK Gajić pozivaju domaće takmičare da još u petak odrade tehnički i verifikaciju, kako bi na taj način omogućili gostima da isto to odrade u subotu prepodne.

Subota će biti i takmičarski dan i to posle slobodnih treninga i kvašenja staze. Finalnu kvalifikacionu trku klasa MX 65 i MX 85 za konačni obračun šampionata Evrope koji će biti održan mesec dana kasnije. Dva sata kasnije na scenu stupa starija ekipa, tačnije vozači klasa MX, odnosno MX 1, koji će ujedno zatvoriti subotnji takmičarski program.

Svečano otvaranje takmičenje u nedelju 26. juna zakazano je za 10 časova, posle čega sledi start prve od devet zakazanih trka po klasama. Više od sedam sati u kontinuitetu grmeće od moćnih mašina, a u zavisnosti od vremena, ili će biti neizostavne prašine, odnosno blata u slučaju kiše. Sve u svemu praznik moto krosa u najavi. Svečana dodela nagrada biće upriličena u 18.15 časova.

Tagovi: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *