MENI

Macura sedmi u Ptuju

Luka Macura (prvi sleva) Novi Marof CEZ SSC maj 2024Luka Macura (prvi sleva) Novi Marof CEZ SSC maj 2024Luka Macura (prvi sleva) Novi Marof CEZ SSC maj 2024

21. 05. 2024. Comments (0) Views: 201 Karting

Macura protiv pehova u Novom Marofu

Novu rundu Centralnoevropske zone (CEZ) i Sportstil cupa (SSC) koja je održana u Novom Marofu (Hrvatska) Luka Macura je odradio uz vidan napredak, kako slovi vrsni poznavalac karting, ujedno i mehaničar mlađanog učesnika rotaks mikro klase. Pehovi kako sastavni deo nadmetanja iskljućivo služe da se iz istih izvlače pouke, naročito kada je u pitanju mlada nada.

Tokom slobodnih treninga bio je u samom vrhu po vremenima, isto i na zagrevanju. Tokom kvalifikacija do poslednjeg kruga imao je drugo vreme, za neke hiljadite delove završio je na četvrtom mestu, odnosno kasnio je pola desete za najbržim.
Na startu prve trke odlično je krenuo, posle prve krivine zaradio je jedno mesto, ali jedonstavno nije imao sreće, dobio je udarac otpozadi posle čega su obojica izleteli sa staze i nastavili trku sa začelja. U drugoj trci je sa 15. mesta završio na 9. poziciji. U trećoj trci startovao je kao deveti i završio na petom mestu.

Posle Novog Marofa potpuno je jasno da Macura ima brzinu i vozi se u grupi sa najbržima, što je vidan pomak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *