MENI
Goran Rabasović, predsednik FIA Žan Tod i Milan Janjić

Odbrana trona primarni cilj posadi Rabasović-Janjić

Metalna zvezda večeri Reno megan R. S. trophy kup automobil

Veče šampiona u finalnoj fazi priprema

Nemanja Milovanović i Goran Rabasović

18. 12. 2019. Comments (0) Views: 296 Autosport, FIA CEZ, Kružne trke

Nemanja Milovanović želi trke TCR serije

U glavnom gradu Albanije Tirani, promovisani su šampioni Centralnoevropske zone (CEZ) i u auto trkama na kružnim stazama za 2019. godinu. Među dobitnicima titula našao i naš Nemanja Milovanović, koji je prvak na kružnim stazama u klasi turing automobila klase D-4 do 3.500 kubika.

– Ovo priznanje godi, ali i obavezuje – po povratku iz Tirane izjavio je Nema nja Milovanović, i najavio nove takmičarske ciljeve u 2020. godini. – Pre svega, cilj je da odbranim titulu. Ali, u auto sportu je dobro poznata deviza: „Koliko para, toliko muzike”. Sve će, ipak, zavisiti od projektovanog budžeta za narednu sezonu.

Milovanović je za volanom „seat leon rejsera” stigao do šampionskog pehara, mada je na početku šampionata bio umereni optimist.

– Ovo mi je prva sezona u ovom šampionatu. Bilo mi je potrebno da dobro upoznam performanse automobila, da se prilagodim uslovima na stazama na kojima se održao šampionat, da sagledam mogućnosti rivala…zato sam na startu postavio mnogo skrom nije ciljeve. Najvažnije mi je bilo da završavam trke, da sačuvam automobil i osvajam bodove. Sve je krenulo sjajno, od prvog trkačkog vikenda na Hungaroringu, i tako se nastavilo do kraja sezone, osvajanjem šampionskog lovora – prokomentarisao je Milovanović.

Za narednu sezonu ima planove, među kojima je i želja da bar jedan trkački vikend vozi u TCR šampionatu Istočne Evrope sa kolegom Milovanom Mikicom Vesnićem, koji je osvojio pomenuti šampionat ove godine, i tek ga očekuje zvanično proglašenje pobednika.

– To će, kao što sam rekao, zavisiti od budžeta. U svakom slučaju, nameravam da sa mojim „tjunerima” Bobiškom i Mirkom, napravimo poboljšanja na automobilu, kako bih mogao da budem konkurentan i za trke u TCR konkurenciji, u grupi automobila sa DSG menjačima – istakao je Milovanović, uz opasku, da ga ovogodišnji rezultati obavezuju da zadrži šampionske ambicije i u 2020. godini.

Tekst: D. Vasiljević

NAJBOLJI U KLASI 10

Nemanja Milovanović je ove sezone imao tri starta u klasi 10, open serije, u nacionalnom šampionatu turing automobila na kružnim stazama. Klasa se nije bodovala za prvenstvo države, ali je zabeleženo da je sa 52,5 bodova Milovanović bio ispred Nikole Miljkovića sa 50 u „kupri TCR” i Zorana Kastratovića sa 36 za volanom „ševrolet kruza”.

– Čuo sam da se spremaju još dva – tri automobila u ovoj klasi, i nadam se da bi naredne sezone trke mogle da se boduju za šampionat Srbije – rekao je Milovanović.

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *