MENI
PONOVO NA ĐETINJU Detalj sa cilja pre tri sezone

Start ponovo u Užicu

PREDSTAVNIK BUGARSKE Krum Dončev

Kod Škrnjića muštuluk reli kup Balkana

POSADA U AKCIJI Užice reli tim

25. 02. 2013. Comments (0) Views: 775 Autosport, Reli

Užice reli tim snaga za budućnost

U četvrtu godinu postojanja Užice reli tim ulazi definitivno kao okosnica reli šampionata Srbije. Istina ne toliko u vozačkom kadru ali organizaciono bez ikakve sumnje. Uz beogradski MM Pauer, sa kojim usko sarađuju, predstavlja će snagu koja efektivno radi da dodatno unapredi najzahtevniju disciplinu auto sporta.

ALFA I OMEGA URT Ivan Jeftić Energični Ivan Jeftić kao alfa i omega tima uz sebe sada ima već iskusnu ekipu mladih sudija koji će i u 2013 poneti najveći „teret“ na reli takmičenjima u Srbiji.

– Na kratko ću se osvrnuti na prošlu sezonu kada je Užice reli tim prvi put samostalno organizovao jedno takmičenje, Zlatiborski reli. Posle duže pauze kod nas je na programu bio i noćni brzinski ispit koji je prema procenama medija pratilo 10-15.000 ljudi što je svojevrstan rekord. Pomogli smo organizaciju BG relija, Srbija relija i brdske trke Kruševac. Uspeh su postigli i naši takmičari što govori titula u klasi N 3 suvozači, vicešampionska titula u klasi N 1, vicešampionska titula u klasi N 2 suvozači i treće mesto u klasi N 1 suvozači – rekoa ej Jeftić

Sam Jeftić u prošloj sezoni posle tragedije na Tari hrabro je stao na mesta u organizacionoj strukturi takmičenja od kojih su se mnogi sklanjali. Poučeni iskustvima i željom da uče i napreduju članovi Užice reli tima sa optimizmom gledaju u sezonu koja počinje krajem aprila beogradskim relijem.

– Tim je ponosan i na nove prostorije kluba u sklopu užičkog AMS-a koje još zvanično nisu otvorene ali su već funkcionalne pa se u njima svakodnevno okuplja ekipa sudija i takmičara. Već na početku sezone na BG reliju bićemo većina u funkcionerskom kadru. Na programu je zatim Srbija reli o kome se još uvek vodi debata gde i kako, ali postoji verovatnoća da i njega organizujemo i to na prostoru oko Užica. Na kraju na nama je i organizacija drugog relija na Zlatiboru. Planiramo dosta novina. Noćnim brzincem će reli ponovo biti otvoren sa razlikom što će najverovatnije biti vožen dva puta. Što se takmičara tiče već sada možemo da najavimo četiri posade koje će braniti boje tima – rekao je Jeftić.

    POSADA U AKCIJI     Užice reli timOno što je posebno zanimljivo je inicijativa da se ove godine u okviru SAS-a pokrene i za Srbiju potpuno nova disciplina, auto slalom. Sve je počelo 2012-te pozivnim takmičenjem u Užicu humanitarnog karaktera. Rec je o disciplini u kojoj mogu nastupati i potpuni amateri sa civilnim automobilima. Slalom je veoma lak za organizaciju i što je najbitnije jeftin za takmičare što može doprineti povratku interesovanja za auto-sport u Srbiji.

– U pitanju je veoma popularna disciplina u Hrvatskoj, Mađarskoj, Nemačkoj…u kojoj se na jednom takmičenju okupi i do 200 vozača. Trenutno radimo na pripremi pravilnika a naš tim će se potruditi da ove godine organizuje dva auto slaloma. Verujemo da je ova disciplina pravo rešenje za problem u kom se auto-sport trenutno nalazi.

Koliko SAS kao savez veruje u Užice reli tim govori i činjenica da će nakon Bugarske, gde je učio od naših komšija o organizaciji relija, Ivan Jeftić biti član naše delegacije koja krajem februara putuje u Zagreb na FIA seminar posvećen bezbednosti na takmičenjima. Na scenu očito dolazi nova garnitura funkcionera koja će, nadajmo se, sa uspehom nositi na plećima breme srpskog autosporta.

P. Janković

Komentari su zatvoreni.