MENI
Auto kros Sombor maj 2021

Sombor za finale auto kros discipline

Nemanja Milovanović osvojio šampionski pehar u klaci D4 - TC 3500 ccm na Ušću

Milovanović najbrži na Ušću

18. 09. 2021. Comments (0) Views: 1311 Autosport, Kružne trke

Petar Miloradović najbrži u Hibridu na Ušću

Subotnji takmičarski dan duplog programa Otvorenog i nacionalnog šampionta Srbije na kružnim stazama na Novobeogradskom Ušću obeležili su takmičari klase Hibrid, u kojoj je posle 18 krugova vožnje na branik prvi kroz cilj prošao Petar Miloradović sa prednošću od 0.128 sekundi ispred Milorada Simunovića i trećeplasiranog Dušana Nastasijevića, što je malobrojna pubilka i te kako umela da nagradi gromoglasnim aplauzom.

Petar Miloradović Ušće septembar 2021

Petar Miloradović Ušće septembar 2021

Posle dva kvalifikaciona treninga po divizijama prvi su na startu bili takmičari u vremešnim automobilima, nekadašnjim ponosom auto industrije iz Kragujevca, Zastavom 750 popularnim Fićama. Posle 11 krugova pobedio je Zoran Pavkov.

Nikola Mišić 798 Mali N Ušće septembar 2021

Nikola Mišić 798 Mali N Ušće septembar 2021

Druga trka dana pripala je uslovno rečeno najmlađima, takmičarima klase mali N, gde uvek vlada velika neizvesnost i napetost od starta do cilja. I ovog puta najmlađi su opravdali reputaciju. Trku je poveo Mihajalo Mladenović, a tik iza njega su bili Dragan Karanović i Nikola Mišić. Prvih sedam krugova sve je prštalo od napetosti i čestih promena na vodećoj poziciji, da bi u osmom krugo došlo do prekida zbog žestokog izletanja sa staze Dragana Karanovića, koji je posle toga prevezen kolima hitne pomoći, kako bi ustanovili da je sve u redu. Posle restarta sa malo manje napetosti, ali i dalje puno neizvesnosti pobedio je Nikola Mišić.

Pomenuti Hibrid je još jednom demonstrirao lepotu sporta brzina na četiri točka. Koliko god da je jugo izraubovan kao prevozno sredstvo, toliko je još uvek kao takmičarski automobil na domaćim stazama neprevaziđen, koliko god se to nekima sviđalo ili ne.

Dragan Gagi Filipović Ušće septembar 2021

Dragan Gagi Filipović Ušće septembar 2021

Četvrtu diviziju sačinjavale su klase 3,4,5 i 6 sa ukupno 14 takmičara i šarenilo kako po pitanju proizvođača tako i boja sponzora. U klasi 3 najbrži je bio Marko Marić, u „četvorci“ Dejan Tatić. Dragan Gagi Filipović slavio je u klasi 5, odnosno Mario Zahirović u klasi 6.

Finale je pripalo najjačoj petoj diviziji sastavljenoj od klasa 7,8,9 i 10 sa ukupno 12 vozača. Života Milić je pobedio u klasi 7, Ivan Vlačkov u klasi 8, Dragan Stojković u klasi 9. Nemanja Milovanović je bio sam u klasi 10, ali mu to nije smetalo da krug vozi ispod jednog minuta, tačnije 59,749 sekundi i da sve takmace izuzev Vlačkova obiđe za krug.

Nemanja Milovanović Ušće septembar 2021

Nemanja Milovanović Ušće septembar 2021

Sutra je na programu drugi takmičarski dan sa satnicom, koja u prvom delu dana previđa kvalifikacije i trke po divizijama od 15 časova.

Nezvanični plasmani

Klasa 1: 1. N. Mišić, 2. K. Dulović, 3. N. Luković
Klasa 2: 1. P. Miloradović, M. Simunović, 3. D. Nastasijević
Klasa 3: 1. M. Marić, 2. P. Jovanović, 3. D. Cunjak
Klasa 4: 1. D. Tatić, 2. N. Savić, 3. D. Vukić
Klasa 5: 1. D. Filipović, 2. A. Garčević, 3. M. Matić
Klasa 6: 1. M. Zahirović
Klasa 7: 1. Ž. Milić, 2. G. Rabasović, 3. D. Ilić
Klasa 8: 1. I. Vlačkov, 2. D. Kimovski, 3. A. Radojković
Klasa 9: 1. D. Stojković, 2. D. Čolović, 3. M. Deretić
Klasa 10: N. Milovanović
Kup I: 1. Z. Pavkov, 2. M. Pecelj, 3. L. Krstić
Kup II: 1. S. Jančević, 2. M. Radišev, 3. A. Radisavljević

Tagovi: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *