MENI
Bekinac noćna trka udarac i izbacivanje sa staze

Jedno odustajanje i 13. mesto na Mizanu za Bekinca

Aleksa Radojković najbrži na Avali tokom kvalifikacija

Karamboli na Avali obeležili zvanične treninge za finalno izdanje

Generalni plasman brdske trke Kosmaj

10. 10. 2019. Comments (0) Views: 317 Autosport, Brdske trke

Na Žrnov po titule u generalnom i po klasama

Brdsku trku na Avali dugi niz decenija vrsni ljubitelji auto trka zovu „Kup magle“, nije teško pogoditi zbog čega. Da li će tako biti i ovog vikenda ostaje da se vidi što se tiče meteo uslova, ali ono što je više nego izvesno da će svi koji dođu na nekadašnji Žrnov moći da vide su novi šampioni na brdskim stazama SAKS Srbije za aktuelnu sezonu kako u generalnom plasmanu tako i po klasama, koji će biti poznati posle finalne ujedno pete trke u kalendaru.

Hronološki gledano sezona je startovala polovinom juna (14 – 16) trkom Vrška čuka u Zaječaru na kojoj je učešće uzelo 30+4, a završilo 28+3 vozača. Rakovica je odrađena prvog vikenda jula na relaciji 45 startovalo, završilo 39. Miroč je bio treće ujedno i najtanje po broju vozača takmičenje, iskazano u brojkama 22+4, 21+3. Sopot je bio četvrti takmičarski vikend i to vrlo uspešan u sveim segmentima, sa akcentom na broju učesnika, 60+1, 53+1. Avala je standardno po pitanju broja vozača vrlo posećena, a tačan broj će se znati posle tehničkog i verifikacije.

Servisno parkište Tresije uoči treninga za brdsku trku na Kosmaju 4, Bobo u zeleno belom kombinezonu

Servisno parkište Tresije uoči treninga za brdsku trku na Kosmaju 4, Bobo u zeleno belom kombinezonu

Valja krenuti od generalnog plasmana koji posle četiri trke i bodovnog salda najavljuje vrlo zanimljiv okršaj protiv štoperice za naslov šampiona Srbije. Trenutno je vodeći Aleksandar Vidosavljević sa osvojenih 86 poena, drugoplasirani je Aleksa Radojković koji ima sam tri boda manje, tačnije 83. Za neupućene tri boda razlike su taman motiv da dođu u uživaju u vrhunskim vožnjama pomenutih majstora volana, ali je bitno naglasiti da ne voze u istim klasama. Vodeći Vidosvaljević vozi pežo 106 u klasi V koja je limitirana na 1600 kubika, dok drugoplasirani Radojković upravlja hondom sivik u kasi VIII do 2000 ccm E1. Nije teško zaključiti na čijoj je strani prednost kada je u pitanju snaga takmičarske sprave. Vidosavljević je stariji i važi za vrsnog majstora volana, sa akcentom da trkalicu sprema u vlastitoj garaži uz pomoć oca i brata. Od četiri trke do sada, dva prva mesta u generalnom je u potpunosti zaslužio. Radojković je mlađi, ali isto važi za ozbiljnog vozača. Problemi sa automobilom ne mogu biti izgovor za tri boda nedostatka, naročito što je Ivan Mandić Čima vozio Košutnjak i domogao se druge pozicije u generalnom, otuda ta više puta pomenuta tri boda razlike, jer je Aleksa bio najbrži na Miroću i Kosmaju. Sve u svemu razlog više da se vikend provede na Žrnovu.

Servisno parkište Tresije uoči treninga za brdsku trku na Kosmaju 1, Kaluđerović nije naslonjen na auto

Servisno parkište Tresije uoči treninga za brdsku trku na Kosmaju 1, Kaluđerović nije naslonjen na auto

Kada je u pitanju mali N vodeću poziciju ima Nemanja Kaluđerović sa 85 poena u odnosu na drugoplasiranog Mihajla Mladenovića poznatijeg kao mali Đenka. Nemanji je potrebno da se popne do cilja i kruniše sezonu titulom. Petar Miloradović ima zacementiranu situaciju u Hibridu sa 95 bodova u odnosu na najbližeg pratioca Petra Jovanovića koji ima 51. U klasi III do 1400 ccm N i A Danijel Panić ima 65,5 poena, što ga čini ležernim uoči finalne trke, jer Vladimir Đurić na drugom mestu ima 48 bodova. Dragan Lukić u klasi IV poput Miloradovića iz Hibrida, ima lufta i da se ne pojavi jer drugopalsirani doktor Dejan Ilić Dženinks ima iz dva rekreativna nastupa 33 poena u odnosu na Fitipaldija koji je sakupio 82,5.

Servisno parkište Tresije uoči treninga za brdsku trku na Kosmaju 6, doktor Dženinks

Servisno parkište Tresije uoči treninga za brdsku trku na Kosmaju 6, doktor Dženinks

Maksimalan broj bodova 104 sakupio je Aleksandar Vidosavljević Bobo u klasi V i logično je verovati da sve što ga zanima je generalni plasman. Nenad Kolarević ima 48 poena sa tri takmičenja na drugoj poziciji. Klasa VI 1600 SL tek od Sopota beleži prve bodove, trenutno je vodeći Aleksandar Garčević sa 26 poena u odnosu na Miloša Brkića koji ima 18, odnosno trećepalsiranog Miloša Miloševića sa 15. U SL klasi sve je moguće…

Klupske kolege Dragan Balačikić sa 58,5 i Nebojša Janošević sa 42 poena vodeći su dvojac u klasi VII, gde nije realno očekivati nikakva izenađenja. Aleksa Radojković takođe ima maksimaln broj 104 poena u klasi VIII, poput Boboa u klasi VI, i „beži“ drugoplasiranom Igoru Morareviću 53 poena, sitnica. U klasi X preko 750 ccm E2 open jedini sa bodovima je Dragan Pejovski. Kod juniora u klasi I mali Đenka ima više nego solidnu prednost od 17 bodova u odnosu na Damjana Pavlovića koji je sakupio 35 poena.

Aleksa RadojkovAleksa Radojković Kosmaj 22. IX 2019 bić Kosmaj 22. IX 2019 b

Aleksa Radojković Kosmaj 22. IX 2019 b

Do trenutka objave pisanija na temu rasplet na brdu, na zvačnom sajtu Saveza nije bilo rezultata, ali smo zahvaljujući pregaocu Tetku dobili iste. Pitanje za direktora discipline je prosto,“ čemu služiš, kad uz to i ne radiš“?

zbirni-rezultati-2019-Brdo pre finalne trke

Tagovi: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *