MENI
Generalni plasman brdske trke Kosmaj

Na Žrnov po titule u generalnom i po klasama

Radojković na Avali do šampionske titula u generalnom i...

Aleksa Radojković najbrži na Avali tokom kvalifikacija

12. 10. 2019. Comments (0) Views: 888 Autosport, Brdske trke

Karamboli na Avali obeležili zvanične treninge za finalno izdanje

Subotnje zvanične treninge na Avali za fiinalnu trku Otvorenog i nacionalnog šampionata Srbije na brdskim stazama koja se ujedno boduje i za Centralnoevropsku zonu CEZ, obeležio je veliki broj odustajanja, zbog izletanja, prevrtanja i po nekog tehničkog kvara. Što bi se reklo pojedinici su se trkali tokom kvalifikacija i to za sve pare.

Pre pomenutih treninga, hronološki gledano, a kako nalaže Pravilnik takmičenja odrađen je tehnički i verifikacija. Po završenoj raboti pravo nastupa dobilo je tačno 70 takmičara, što je ovosezonski rekord, ali je posle dva treninga odustalo 10 kandidata, što bi se reklo taman takmičara za pun sat, kad startuju na minut.

– Mnogo je lepo što su takmičari željni nadmetanja i tokom kvalifikacija, ali nije korisno prvo za njih, zatim i za sve nas, kada moramo da prekidamo trening zbog interevncija. Bilo je ozbiljnih izletanja još tokom prvog treninga, pojedinci su se trkali još u subotu. Šta da vam kažem kad je jedan takmičar na prvom treningu izleteo, pa je uspeo da osposobi auto za drugi na kojem je takođe izleteo i završio jedno 30 metara u šumi. Posle svega šta reći, prosto da ne poverujem šta se sve desilo tokom subotnjeg dana, namenjenog za zvanične treninge – rekao je Vukašin Tomić predsednik sportske komisije.

Svečano otvaranje u nedelju 13. oktobra na platou ispod tornja zakazano je za 11 časova, a start prve trke je tačno u podne. Po završenoj prvoj trci posle pola sata uslediće start druge trke, a posle toga i čin svečanog proglašenja i dodele nagrada.

Najbolje vreme na drugom zvaničnom treningu ostvario je Aleksa Radojković 02.12.656 kandidat za titulu šampiona u generalnom plasmanu i klasi VIII.

Rezultati:timing.racingtribe.com

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *