MENI

Milanović sa titulom na Dakar

Nađ i Rauš slavili na Tesla reliju u toyoti...

28. 10. 2012. Comments (0) Views: 533 Autosport, Brdske trke

Stamenkoviću titula u generalnom plasmanu

Kupom magle na Avali kako popularno i tradicionalno zovu brdsku trku koja se vozi iznad prestonog grada, završen je Otvoreni šampionat AMS Srbije i Srpskog automobilskog saveza na brdskim stazama. U dijametralnom suprotnim vremenskim uslovima u odnosu na subotnju trku kada je bilo suvo bez kiše, ali jednako efikasno i brzo odrađeno je i drugo izdanje duple trke „Real motor sport Avala 2012”, po magli, kiši i temperaturi vazduha od jedva 3 stepena Celzijusovih.

NOVI ŠAMPION NA BRDU Todor Stamenković

NOVI ŠAMPION NA BRDU
Todor Stamenković

Prvo mesto u generalnom plasmanu osvojio je Todor Stamenković, koji je ujedno i novi šampion na brdskim stazama u pomenutom plasmanu. Drugo mesto osvojio je Srđan Višnjić, a treći je Žarko Terzić. Imajući u vidu pomenute vremenske uslove i činjenicu da su u subotu takmičari imali dva zvanična treninga i dva trke, organizator se odlučio da se u nedelju vozi samo jedan trening i naravno dve trke jer tako nalaže Pravilnik. I pored hladnog vremena veliki broj posmatrača došao je da uživa u finalnom izdanju na brdu.

U klasi mali N prvo mesto osvojio je Željko Petrović, drugi je bio Saša Uzelac, a treći Petar Jovanović. Hibrid je još jednom pripao Zvezdanu Jovanoviću, dok je drugi bio Slobodan Janković, a treći Zoran Šolajić. U 1400 N/A najbrži je bio Ivan Mandić, za njim Milan Margetić, a treći je Dušan Mutić. SP klasa pripala je Žarku Terziću ispred Borisa Šelembe i Ljubiše Čulića. Dragan Zlatković u klasi 1400 E1 ponovio je uspeh od subote, drugi mesto pripalo je Mariu Zahiroviću, a treće Saši Markoviću. U 200 N neprikosnoven je bio Srđan Višnjić, drugi je bio Vladimir Zečević, a treći Nikola Miljković.

 

GENERALNI PLASAMAN SA NEDELJNE TRKE S. Višnjić, T. Stamenković, Ž. Terzić i Aleksandar Antić

GENERALNI PLASAMAN SA NEDELJNE TRKE
S. Višnjić, T. Stamenković, Ž. Terzić i Aleksandar Antić

Svečanom dodelom pehara na kojoj je prisustvovao i Aleksandar Antić predsednik Skupštine Grada Beograda, na platou ispod tornja na Avali stavljena je tačka na sezonu, a sve je „začinjeno” vatrometom i međusobnim čestitkama, slavodobitnika i svih koji su učestvovali jer su vozili za kolegu Miloša Spasojevića koji je posle udesa na Tari tokom zvaničnog treninga, ostao bez noge. Sav novac od startnina uplaćen je na žiro račun za dalje lečenje Spasojevića.

Komentari su zatvoreni.