MENI
Borković Austrija nedelja jul 2019

Borković bez plasmana u poslednjim sekundama trke zbog nesportskog...

Dušan Borković napustio TCR Evropa šampionat

14. 07. 2019. Comments (0) Views: 936 Autosport, Brzinski, Kružne trke, Motociklizam

Nešić najbrži na dva a Radojković na četiri točka

Dupli program suvozemnog tehničkog sporta na dva, tri i četiri točka koji je u nedelju viđen na Beranovcu nadomak Kraljeva u organizaciji Moto saveza Srbije, Sportskog auto karting saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Auto moto saveza Srbije obeležili su Saša Nešić u klasi Formula 1000 u kategoriji brzinski motociklizam, odnosno Aleksa Radojković u klasi VIII kad je u pitanju automobilizam.

Start Divizije 1000 i 600 formula Beranovac jul 2019 38 Saša Nešić

Start Divizije 1000 i 600 formula Beranovac jul 2019 38 Saša Nešić

Čast da prvi nastupe imali su motociklisti koji voze „mali“ krug, koji praktično samo jednim delom, konkretno startno ciljni pravac, krivinu jedan i šikanu kod boksa dele sa automobilistima. Kategorija moto klasik raspoređena u tri divizije bila je više nego dobra uvertira za nedeljni takmičarski dan. U klasi do 50 kubika najbrži je bio Karolj Kenjereš, u 125 prvo mesto osvojio je nekadašnji reli vozača Zoran Pavlović, u 250 slavio je Zoltan Bekereš, a kod prikoličara bez iznenađenja Dragan Dragoj i Slobodan Vasiljević u ulozi balansera.

Brzinski motociklizam viđen je u dve divizije, prvu su sačinjavali vozači klasi 600 i 1000 formula. Želja za pobedom i velika tenzija učinili su da treći put iz cuga odrade start. Ubedljivo i bez premca slavio je Saša Nešić u klasi 1000 formula, dok je u klasi do 600 kubika najbrži bio Dušan Pantelić. U drugoj diviziji vozili su takmičari klase 1000 štok sport. Poveo je Nenad Petrović, ubrzo ga je prestigao Goran Stojanović, ali je ne zadugo posle toga zbog pada morao da prepusti vođstvo Petroviću, koje je sačuvao do kraja trke. Valja naglasiti da su predstavnici Moto saveza Srbije u predviđenom roku, čak i malo ranije „predali“ Beranovac na korišćenje kolegama na četiri točka.

Automobilisti su počeli u zakazanom terminu, tačnije u 15.30 časova trkom divizije jedan, koju je za razliku od kvalifikacionog treninga sačinjavao manji broj klasa, konkretno III, VIII i IX. Trku je poveo Darko Božilović sa prvog startnog mesta, ali mu je Aleksa Radojković sa pozicije dva već od prvog kruga stavio do znajnja da će tražiti šansu da ga prestigne i slavi u diviziji. Negde na polovini trke Radojković je prestigao Božilovića i rutinski sačuvao vodeću poziciju do kraja. Božilović je slavio u klasi IX, odnosno Mirko Deretić u klasi III

Divizija dva, a u njoj Hibrid i to po kiši, mnogi bi rekli prava poslastica za sladokusce, ali i velika tenzija za direktora i sudije. U sedmom krugu od 10 predviđenih dolazi do okretanja na stazi, što je uslovilo izlazak vozila bezbednosti, sa kojim je trka i završena. U pomenutom trenutku na poziciji jedan bio je Predrag Lambaša, pa je po logici stvari osvojio maksimalan broj bodova.

„Ostatak“ divizije jedan, vozio je u „trojici“ odnosno klase IV, V i VI. Života Milić potpuno sam u klasi IV bio je bez premca. Radoslav Vukosavljević ostvario je praktično dupli trijumf u diviziji i klasi V, dok je Dragan Filipović pobedio u klasi VI.

Tačku na dupli spektakl na Beranovcu stavili su takmičari klase mali N, što je više nego realno. Posle deset krugova prvi kroz cilj prošao je Vukašin Stevanović.

Medjunarodno zonsko prvenstvo Srbije Klasa II Beranovac jul 2019

Medjunarodno zonsko prvenstvo Srbije Klasa VIII Beranovac jul 2019

Nacionalni sampionat SRB Klasa I

Nacionalni sampionat SRB Klasa III Beranovac jul 2019

Nacionalni sampionat SRB Klasa IV Beranovac jul 2019

Nacionalni sampionat SRB Klasa IX Beranovac jul 2019

Nacionalni sampionat SRB Klasa V Beranovac jul 2109

Nacionalni sampionat SRB Klasa VI Beranovac jul 2019

Za proglasenje MK Beranovac nedelja jul 2019

Za proglasenje RR Beranovac nedelja jul 2019

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *