MENI

Andrej Petrović trijumfom sefteisao X30 junior kategoriju

Filip Jenić Sarno 23. X 2019

Nemar ili namera nisu omeli Filipa da briljira

Filip Jenić RMCGF Sarno 21. X 2019

22. 10. 2019. Comments (0) Views: 804 Karting

Filip Jenić na Velikom finalu svetskog Rotaks prvenstva

Rotaks kao jedan od proizvođača karting agregata teži da se domogne i zagospodari svetskom scenom rukovodeći se idejom da takmičarske sprave za sve trebaju da budu iste, kako bi se kartingaši ravnopravno nadmetali i do izražaja došla vozačka umeća. Shodno tome jednom godišnje okupi najbolje kartingaše sa svih meridijana kako bi se saznalo ko je najbrži po kategorijama. Ovo godine boje Srbije na stazi Sarno u Italiji brani Filip Jenić šampion Srbije, Sporstil kupa i CEZ-u u kategoriji rotaks junior.

Mnogo novina krasi Veliko finale, počev od konkurencije koji gaji razne stilove, do Pragine šasije na koju se valjalo privići, odnosno pre svega idealno podesiti. Družina mala ali odbrana u sastavu Filip i Voja Jenić, odnosno Nemanja i Branislav Jovanović, zadatak je shvatila ozbiljno, a u prilog tvrdnji govori i prvo vreme na današnjem treningu.

Filip Jenić i Nemanja Neca Jovanović Sarno Veliko Rotaks svestko finale

Filip Jenić i Nemanja Neca Jovanović Sarno Veliko Rotaks svestko finale

– Prvo što se može primetiti je koliko je vozača odnosno šampiona iz celog sveta došlo da se takmiči. Sa svih strana sveta iz Severne i Južne Amerike, preko Afrike i Azije do Australije. I takođe sam veoma ponosan pošto sam prvi Srbin u istoriji koji je učestvuje na ovom prvenstvu, tako da mi je to dalo dodatni motiv. Moram da priznam da nisam bio baš najsigurniji kako će biti pošto su tu razni stilovi vožnje i ponašanja na stazi. Znajući da je svaki vozač došao kao šampion svog regiona nije mi bilo lako. Ima par vozača koje znam od ranije dal zbog ovogodišnje Akademije ili još od mnogo ranije, nije ni važno. U nedelju smo išli na izvlačenje kartinga, usput svih 76 vozača voze Praginu šasiju što je dodatno otežalo posao. Potpuno nama nepoznata šasija. Stigli smo da je namestimo za ponedeljak kada sam imao tri treninga. Prvi je bio prilično težak pošto smo pogrešno postavili volan i na kraju sam završio na solidnom, ali ne baš dobrom 12. mestu. Drugi trening je bio odlična vožnja i odličan karting doveli su me do fantastičnog drugog mesta. I na kraju posle par promena završio na odličnom četvrtom mestu – slovi Filip Jenić hronološki iskreno i tačno, kao i što vozi karting.

Današnji dan podrazumevao je nova tri treninga, gde je Jenić pokazao da je sa punim pravom točak uz točak, kako bi se to u kartiganškom žargonu reklo, sa najboljim iz čitavog sveta.

Treći slobodni trening Sarno 22. X 2109 Veliko Rotaks svetsko finale

Treći slobodni trening Sarno 22. X 2109 Veliko Rotaks svetsko finale

– Pošto sam se upoznao sa okolinom utorak je za mene bio psihički dosta lakši. Ponovo sam imao tri treninga i završio četvrti na prvom treningu. Na drugom sam posle nekih promene pao na osmo mesto. Pošto sam hteo da još jednom završim u prvih tri imao sam jaku veliku želju. Dao sam 300 posto od sebe da to ostvarim. Na kraju završio sam na fantastičnom prvom mestu!! Kao i posle svakog trkačkog dana malo se opustim igrajući fudbal sa društvom. Nadam se da ću do samog kraja Srpsku zastavu držati pri samom vrhu – jasan je Filip Jenić odličan učesnik Osnovne škole i vrstan fudbaler FK Rad.

Filip Jenić RMCGF Sarno 21. X 2019 c

Filip Jenić RMCGF Sarno 21. X 2019 c

Posle još nekoliko treninga sutra sledi prva od nekoliko kvalifikacionih trka i tako do subote kada sledi veliko finale.

Tagovi: , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *