MENI

Mopedi će nadglasati avione za vikend

Kenjereš peti u Oseršlebenu

29. 07. 2018. Comments (0) Views: 1458 Endurance, Motociklizam

Drama za favorite na trećoj trci – Moped Endurance Cup

Prve tri trke Ipone Moped Endurance Cupa konstantno nam donose nova iznenađenja, a tokom četiri sata gotovo da ne prestaju zanimljivi momenti koji utiču na generalni plasman, kako vodećih, tako i timova u sredini. Da niko nije nadmoćniji od ostalih u trci koja se vozi puna četiri sata, potvrđuju rezultati sa Autokomerc Karting Centra, gde je vožena treća trka ovog kupa. U borbi za titulu klase serija najveći suparnici su tri ekipe – Garage Majstori, Nanotech Racing Team i Cotton Superbike.

IvanMiladinovicMEC28.07.2018-8

Tokom kvalifikacionih treninga Garage Majstori su imali problema sa kvačilom mopeda, pa su morali da startuju kao poslednji. Nanotech je osvojio pol poziciju, ispred Cottone Superbike ekipe i Addinol Taurunum Racing tima.Već u prvom krugu, Darko Prokin, prvi vozač Garage Majstora izbija na treću poziciju i kreće borba sa Vukašinom Bajićem iz ekipe Nanotech Racing Team i Nikolom Gajićem iz ekipe Cottone Superbike.

Tokom prvog sata trke ekipi Cottone Superbike puca guma, usled čega gube gotovo devet minuta i u trku se vraćaju da nadoknađuju izgubljene pozicije. Za to vreme Nanotech i Garage Majstori ne spušataju tempo i nastavljaju sve do četvrtog sata trke kada počinje prava drama. Prvo u boks ulazi ekipa Garage Majstori kojima je trebalo 12 minuta da zamene paljenje na mopedu, a samo nekoliko krugova kasnije dolazi do pucanja gume na motoru Nanotecha usled čega gube sedam minuta, koliko im je bilo potrebno da zamene kompletan točak koji su imali spreman.

Kockice su se nekako ponovo sklopile i ravnopravna borba je nastavljena sve do dvadeset minuta pred kraj trke, kada Nanotechu ponovo puca guma, ali im je ovog puta trebalo deset minuta da zamene kompletnu gumu, svega dva minuta duže od promene celog točka, nakončega se vraćaju u trku koju završavaju na petoj poziciji.

IvanMiladinovicMEC28.07.2018-7


Za to vreme ekipa Addinol Taurunum se odlično borila pokušavajući da favorite ostavi iza sebe, ali u poslednjih sat vremena gube treću poziciju i trku završavaju na poziciji četiri. Garage Majstori su na ovaj način rasterećeno trku priveli kraju i stigli do druge pobede u sezoni 2018, ispred ekipe Cottone Superbike koja je odličnom vožnjom nadoknadila pucanje gume.

Ekipa A.M.S.S. iz Zrenjanina, nakon osvojenog drugog mesta u Kuli, kući je sa Autokomerca odnela pehar za osvojeno treće mesto. Momci iz ove ekipe su se borili i pored kazne od 15 sekundi, koja im je izrečena tokom trke, uspeli su da završe na pobedničkom postolju i uključe se u borbu za titulu.

Možda i najveće iznenađenje trke klase Serija je ekipa CC35, koja se domogla odlične šeste pozicije, ispred novajlija iz ekipe WRT kojima je ovo druga trka u Ipone Moped Endurance Cupu. U prvih deset završile su još ekipe Moto Land, Kombi Nina Racing Team i Bubble Free Racing Team.

U generlanom plasmanu ekipa Garage Team nakon tri trke ima 84 poena, šesnaest više u odnosu na Nanotech Racing Team, koji ima svega četiri poena prednosi u odnosu na Cottone Superbike. U klasi Open gledali smo dominaciju ekipe “Moped Labaratorija” koja je došla do pobede uz dva kruga prednosti u odnosu na ekipu Addinol Taurunum.

Ekipa Crypto Racing Team je i pored velikog broja malera stigla do treće pozicije u trci. Naime, na slobodnom treningu u petak, prvi vozač tima Vlada Stanić doživeo je pad, pri čemu je polomio kost podlaktice, te je zamena pronađena u poslednjem trenutku. U trci je drugi vozač ekipe Slobodan Ranković polomio ključnu kost nakon pada, tako da je sav teret osvajanja treće pozicije pao na Ivana Radosavljevića.

U generalnom plasmanu postaje izuzetno neizvesno. Prvu poziciju dele ekipe Crypto Racing Team i Moped Laboratorija sa po 105 poena. Borba za treću poziciju u generalnom plasmanu vodi se između ekipa Addinol Taurunum Racing Team 1 i Micron Racing koje sa osvojenih 80,odnosno 73 poena, deli svega sedam do treće pozicije u sezoni.

I među Varijatorima je situacija neizvesna. Nakon trke na Autokomercu ekipe Garage Majstori i pobednici jučerašnje trke S Tuned Racing imaju po 102 poena, ispred Cottone Superbike sa 96 osvojenih poena.

Naredna trka vozi se 11. Avgusta na stazi Kart Moto centra “Ada Huja”, a start glavne trke je ovog puta po danu, od 18:00.

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *