MENI
Nemanja Neca Jovanović

Četiri odličja na kraju sezone za Nemanju Necu Jovanovića

Filip Jenić RMCGF Sarno 21. X 2019

Filip Jenić na Velikom finalu svetskog Rotaks prvenstva

22. 10. 2019. Comments (0) Views: 539 Karting

Andrej Petrović trijumfom sefteisao X30 junior kategoriju

Minulog vikenda na stazi blizu Rima Vale del Liri, Andrej Petrović u premijernom nastupu u Copa Italija 2019., ostvario je pobedu u kategoriji X30 junior. U jakoj konkurenciji, vicešampion Srbije u rotaks junor kategoriji, i pored činjenice da prvi put vozi u pomenutoj klasi i sa novim timom, bio je na visini zadatka i postavio domaći za ostalu družinu.

– Newman motosport team sa kojim smo predhodnog vikenda testirali karting pozvao me je da vozim za njih na trci Copa Italia. Pobeda u X30 klasi definitvno je najbolji način da opravdam ukazano poverenje. Koliko sam doprineo sebi toliko sam i njima omogućio da ostvare veliki uspeh – rekao je je Andrej Petrović posle trke.

Andrej Petrović 415 x30_junior_fmp Italija

Andrej Petrović 415 x30_junior_fmp Italija

Da je ozbiljan i nameran da iskaže vozačko umeče Petrović je demonstrirao tokom kvalifikacija izborivši prvi startni red, tačnije drugu poziciju. Do finalne trke valjalo je odraditi kvalifikacione.

– Prvu kvalifikacionu trku završio je na trećem mestu, a drugu na prvom. Tokom polufinalne trke udario ga je drugi vozač, pa je dospeo na 13. mesto, ali je uspeo da se probije napred i da završi kao peti i time zaradio startnu pozicju za finalni okršaj. Od starta mudro i taktički obilazio je jednog po jednog i 5 krugova pre kraj poveo je trku, da bi prvi prošao kroz cilj. Andrej je presrećan jer je nastavak takmičenja u Italiji posle 10 meseci započeo kao pobednik, što će mu dati vetar u leđa da se još više trudi, sa jasnom spoznajom da je najbitnije učestvovati na najjačim takmičenjima, a Italija je sinonim za to. Uspeh ga čini sve boljim i daje maksimalnu motivaciju da se što više trudi. Biti najbolji među najboljima je uspeh.

Andrej Petrović 415 x30_junior_fmp Italija 1

Andrej Petrović 415 x30_junior_fmp Italija 1

Andrej već ovog vikenda nastavlja na najvećem takmičenju WSK gde je prijavljano 100 učesnika, koje se održava na stazi u Lonatu, naravno sa Newman timom – dodao je Srđan Petrović otac i finansijer mlađanog Andreja.

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *