MENI
GIGANT IZ SUBOTICE Gabor Sagmajster

Jako sam ponosan na sebe

DAKARISTI I NAVIJAČI Marko Kopunović, Slobodan Jovanović, Peđa Milinković, Gabor Sagmajster i Robert Balog

Žestoko od prvog do poslednjeg dana

GABOR, MARK I PEĐA U KAMPU

22. 01. 2013. Comments (0) Views: 699 Dakar, Motociklizam

Mark Zakinski dok čeka let za…

Mark Zakinski novinar RTV Vojvodina, dok u Santjago de Čileu čeka let za Limu, a onda pravac Evropa, preko Holandije do Budimpešte, kako bi se vratio kući  sa Dakara, o istom iz prve ruke, iz duše, prepun utisaka, moćnih emocija slovi. Napomena, dok Gabor, Marko, Robert i Peđa uveliko lete put Srbije, Zakinski zbog reda letenja povratne karte, mora da čeka…

61 priča, a možda i više…

GABOR, MARK I PEĐA U KAMPUGabor Sagmajster je uspešno okončao još jednu južnoameričku misiju! Odoleo je izazovima peruanskom feš-fešu, pustinji Atakama, visinama i teško prohodnim stazama Anda, kao i isušenim rečnim koritima Argentine. Naravno, i ogromnim vrućinama, pošto je na ovoj hemisferi sada leto.

Baš zbog glavne turističke sezone sa velikim izazovima bila je suočena i prateća ekipa bajkera iz Subotice. Lima i Santijago nisu bili veliki problem, jer je smeštaj u tim gradovima unapred bio rezervisan. Pravi izazovi su bila ostala mesta u Peruu, Čileu i Argentini. S obzirom da smo svi, kao i Gabor uspesno i čitavi – istina, neki bez zuba – završili ovu južnoameričku avanturu, znači da smo položili jedan veliki ispit.

Da li može ovo putovanje da stane u 61 priču? Teško. Prešli smo preko 6500 kilometara, što mu dođe blizu 500 kilometara dnevno. Za sada su utisci još uvek sveži, i memorijske kutije u glavama još nisu složene, ali kada se i to uradi, siguran sam da ćemo svi zajedno biti bogatiji za više od 61 priče. Neka taj broj ostane zaštitni znak subotčkog diva za ovu godinu. Zaslušio je slavu, pošteno se za nju potrudio.

 SVE TE SHVATAM, ALI ŠTA DA TI KAŽEM Gabor i Peđa Mi smo bili tu da mu olakšamo fizički i psihički teške trenutke, da ga ohrabrimo na kraju svake specijale, prenesemo pozdrave od prijatelja, poznanika i fanova. Mi smo bili kopča između Gabora i ljudi u Srbiji. Trudili smo se koliko smo mogli, koliko su nam uslovi to dozvoljavali. Bar ja tako gledam na stvari. Uz razne obaveze koje smo imali, ipak smo uspeli i da upoznamo veoma interesantne, zanimljive i ljubazne ljude na ovom našem velikom putovanju, kao i da vidimo predela koja većina nas može da vidi samo na razglednicama, ili na malim ekranima (bilo televizije ili monitora).

Hvala Biliju za iscrpne informacije o Južnoj Americi i vožnji, Marku na vedrom duhu i provodažijanstvu, Robiju na veoma korisnim razgovorima, i naravno Peđi bez koga ne bih mogao ni jedan izveštaj da pošaljem Radio-Televiziji Vojvodine. Od polaska sa Beogradskog i Budimpeštanskog aerodroma, pa do povratka na ista mesta cela ekipa je skoro obišla Zemljanu kuglu. Falio nam je samo nekik hiljadu-dve kilometara za to. Kada se sve sabere, višestruko se isplatilo ovo putovanje. Na kraju, hvala i našim porodicama koje su istrpele naše tronedeljno odsustvo od kuće.

Mark Zakinszky

 A KADA ĆE OVE ČIKE OPET DA DOĐU Marko i Bili sa lokalcima

Komentari su zatvoreni.