MENI

Pehovi prate Lazarevića na Imoli

Reli dva jezera u Severnoj Makedoniji za CEZ

26. 06. 2019. Comments (0) Views: 1171 Autosport, Kružne trke

Lazarević u Imoli protiv pehova i žestoke konkrencije

Treći vikend Porše Carera kupa Italije za jedinog predstavnika Srbije Jovana Lazarevića Bekinca bio je u znaku pehova i ozbiljne borbe na stazi tokom dve trke sa više nego ozbiljnom konkurencijom. Na slobodnim probama u petak kada je trebalo podesiti automobil i upoznati se stazom Lazareviće je mučio muku sa prednjim desnim pneumatikom, međutim to nije bilo sve. Kada je zamenio isti puklo je armirano crevo za servo upravljač, tako da je petak bio obeležen pehovima. Subotnje kvalifikacije obeležili su pucanje spojlera, glavne matice na zadnjem desnom točku i vrhunac svega je brisanje najbržeg kruga i pomeranje za četiri mesta unazad.

Jovan lazarević Bekinac Imola 2

Jovan lazarević Bekinac Imola 2

Što se tiče prve i druge trke mlađani Lazarević slovi.

– Prva trka koja je vožena u subotu trajala nepunih pet krugova. Startovali sa vozilom bezbednosti zbog jake kiše, a tako je i završeno. Staza nije bila u stanju da primi količinu vode koja je padala. Nemam ništa protiv toga što su trku prekinuli, ali mi jako smeta to što nisu hteli da sačekaju 20 – tak minuta da kiša prestane i da se trka održi. Svakako su bodovi podeljeni polovično. Ali opet nismo došli da igramo balet, već da vozimo trke jasan je Bekinac.

Sutradan u nedelju na repertoaru je bila druga trka trećeg vikenda.

– Trka 2 koja je održana u nedelju trajala je 28 minuta + 1 krug. Suva trka je u pitanju. Startovao sam kao 20. i to jako dobro. Na startu sam obisao kolegu Mendeza, ali već na prvoj krivini, Tamburelo, njegov klupski kolega Pastoreli me gradi i Mendez uspeva da mi vrati poziciju. Međutim u istom krugu na krivini Alta Mendez greši prilikom kočenja i udara u svog klupskog kolegu Pastorelija, gde obojica prolaze kroz travu. U nastavku sam obišao još par takmičara i na kraju kroz cilj prolazim kao 13-to plasirani. U toku trke sam prilikom kontakta sa Bertonom delimično slomio prednji spojler, a bez njega automobil je dosta slabije upravljiv – sumira Lazarević.

Bekinac Imola 1

Bekinac Imola 1


za manje od mesec dana sledi četvrta runda i to na vrlo simboličan datum.

– Sledeći trkački vikend je na stazi Muđelo, na moj rođendan 19/20/21. jula. Staza mi je poznata od prošle godine kada sam prvi put nastupio sa Poršeom 911 prve generacije u dosta slabijem šampionatu GT Italija. Kolega Merendino i ja smo pobedili oba dana. Ali opet GT Italia i Porše Karera kup Italija su nebo i zemlja po pitanju težine šampionata.

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *