MENI
Jovan Lazarevic Porsche Carrera cup

Enco i Dino Ferari treća stanica Porše Carera cupa...

Pehovi prate Lazarevića na Imoli

Porsche Carrera Cup Italija Bekinac 43

22. 06. 2019. Comments (0) Views: 472 Autosport, Kružne trke

Petak u Imoli dan za probe i podešavanja u Porše Carera cupu Italije

Treći vikend Porše Carera cupa Italije vozi se na čuvenoj Imoli, a Jovan Lazarević Bekinac brani boje Srbije najbolje što ume, može i zna, uz nesebičnu pomoć tima, roditelja pre svega i naravno prijatelja. Petak uoči vikenda rezervisan je za slobodne probe ili treninge, kako bi se takmičari upoznali sa stazom, odnosno inženjeri što bolje podesili trkalice za kvalifikacioni trening, odnosno dve trke kako predviđa Pravilnik takmičenja.

– Slobodne probe su trebale da traju sat vremena od 16:20 časova do 17:20 časova, ali nažalost nama je to trajalo nepunih 6 krugova. Na početku u prvom krugu javio se odmah problem, alarm na displeju za prednju desnu gumu koja je postepeno ispuštala pritisak. Nastavljam da vozim tako tri kruga i vidim da se javlja veliki problem sa prednjom desnom gumom, ulazim u boks na zamenu pneumatika – slovi Lazarević Bekinac.

Posle intervencije uigrane ekipe mehaničara Jovan je ponovo na stazi nameran da vozi do poslednjeg minuta koliko je predvideo organizator, ali sticaj okolnosti i novo kvar mu to nisu dozvolili.

– Nakon izlaska na stazu sa drugim setom pneumatika u prvom krugu grejem gume ispočetka da bi već u drugom krugu došlo do pucanja armiranog creva od servo upravljača. Vidim da se autom ne može upravljati bez serva, ulazim u boks i vrlo brzo shvatam da ne postoji mogućnost da se crevo zameni do kraja slobodnih proba. Tu se moj šesti krug završio – jasan je Bekinac.

Subota prepodne sa početkom u 10.10 časova je rezervisan za kvalifikacije, a prva trka zakazan je za 17.10 sati uz direktan prenos na http://www.carreracupitalia.it/ita/live-tv, kao i na televizijskom programu Sport Klub 5. Subota će biti 100% kišna trka kao jer čitavo prepodne lije jao iz kabla, vel iz ekipe Jovana Lazarevića Bekinca.

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *