MENI
Bekinac predstart

Bekincu odgovara kišna Monca

Jovan Lazarević Bekinac Monca 19. X 2019

Laurini pobednik poslednje trke Lazarević na cilj stigao 11.

Bekinac Monca I trka finalni vikend

19. 10. 2019. Comments (0) Views: 266 Autosport, Kružne trke

Jakvinta trijumfovao u Monci, Lazarević startovao osmi, kroz cilj prošao kao deveti

Italijanski trkač Simone Jakvinta pobednik je prve trke Porše Karera kupa Italija koja je vožena u Monci. On je trijumfovao ispred Alberta Čerkija i Džejdena Konvrajta, dok je srpski predstavnik u ovom takmičenju Jovan Lazarević kroz cilj prošao kao deveti. Jakvinta je startovao sa pol-pozicije, ispred Konvrajta, dok je Lazarević krenuo sa osme pozicije.

Srbin je u kvalifikacijama pokazao odličan tempo i ušao u Q2 kao deseti. Pred kraji druge sesije okrenuo se na krivini Lezmo i nije uspeo da naporavi bolje vreme, iako mu je mokra staza očigledno dobro legla.

Trka je takođe vožena po vlažnoj pisti, a u prvoj krivini mnogi vozači su skratili stazu. Lazarević je pao na deveto mesto, da bih ga do kraja kruga pretekao i Moric Sager.

Jakvinta, Konvrajt, Čerki i Dijego Bertoneli su vodili veliku borbu za prvo mesto, dok je u drugom krugu Lazarević napravio grešku i sleteo sa staze u krivini Lezmo i pao na 13. mesto.

Što je trka odmicala Jakvinta i Čerki su se odvojili od ostatka karavani, dok je Lazarević polako nadoknađivao pozicije, i tako da se pred kraj trke našao na devetom mestu, iza Alda Festantea i Iga Ševalijea koji su se borili za sedmo mesto.

Iako su i Ševalije, Lazarević i Moric Sager na desetom mestu bili značajno brži od Festantea, samo je Ševalije uspeo da se probije ispred Italijanskog vozača.

Druga trka je na programu sutra od 13.00 časova.

preuzeto: serbiaring.com

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *