MENI

Neci Jovanoviću divizija 1

Stevanoviću četvrta runda u Jagodini

1. 07. 2018. Comments (0) Views: 582 Karting

Andrej Petrović drugi u Lonatu sa novim timom

Lonato je bio domaćin karting trke za italijanski šampionat ‘Italiano championato’ gde se dvostruki šampion Srbije Andrej Petrović sasvim zasluženo domogao drugog mesta u konkurenciji 122 vozača. Posle par pehova tokom kvalifikacija mlađani Petrović je u polufinalu startovao kao 24. Trku je završio na osmom mestu, što je veliki uspeh, jer nije lako ni jednostavno prestići 16 takmičara, koji su inače svi odlični vozači. Andrej je u toj trci pokazao koliko nestvarno dobro vozi.

Andrej Petrović II mesto italijanski šampionat

– Italijanski šampionat je zanimljiv, zato što ko u polufinalnoj trci završi kao 8 u finalnoj startuje sa prvog mesta. Drugim rečima imao sam pol poziciju i od starta sam bio vodeći prva četiri kruga, onda me je prestigao najbolji italijanski vozač u klasi mini 60 Andrea Kimi Antoneli i vodio narednih 5 krugova. Nas dvojica smo toliko odmakli svima da niko nije mogao da nas ugrozi. Činjenica je sa sam imao brži krug od Antonelija, i da je to pokazatelj koji govori da sam mogao da budem prvi, ali nisam hteo da rizikujem, da slučajno ne dođe do kontakta tokom preticanja. Odlučio sam da idem na sigurno jer mi je bilo bitno da se popnem na postolje i da uzmem pehar. U nameri sam uspeo, osvojio drugo mesto i to sa novim timom, ujedno hvala Energy timu koji me je pozvao jer je prepoznao moj kvalitet – jasan je mladi Andrej Petrović.

Andrej Petrović II mesto italijanski šampionat u novom timu

Ovo je prva trka na koju je Andrej vozio za novi tim Energy, a ujedno njegov timski drug je Antonelija, tako da su dva timska vozača osvojila prvo i drugo mesto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *