MENI
LiveProduction1MEC18062019Highlight (1 of 1)-8

Jagodinci uživali u Moto-Bike Moped Endurance Cupu

MX 85 Reljan Kuzman, Vuk Drmanac i Aleksa Milosavljević (sleva)

Drmancu Nagrada Čačka 2019

30. 05. 2019. Comments (0) Views: 735 Motociklizam, Motokros

Uspešan nastup domaćih snaga u Kreševu

Proteklog vikenda predstavnici Srbije učestvovali su na Istočnoevropskom šampionatu i Alpe adrija kupu u moto krosu koji je održan u Kreševu BiH na odlično pripremljenoj stazi koja je smestena kraj Nacionalnog parka Gajice. Naša ekipa imala je zapažene rezultate osvojila je drugo mesto u generalnom plasmanu iza reprezentacije Bugarske, a ispred Hrvatske, Rumunije, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Zahvaljujući neizmernoj ljubavi prema moto krosu i želji da se isti maksimalno promoviše, prensimo utiske Dejana Jablanovića, prvog čoveka GTC rejsing tima iz Kraljeva.

GTC racing Kreševo 2019

GTC racing Kreševo 2019

– Najmlađi naši takmičari iz Čačanskih klubova Filip Rajević i Aleksa Milosvaljević osvojili su drugo i treće mesto iza domaćeg takmicara Ivana Vidaka. U klasi MX i MXV, imali smo takmicara iz AMK GTC racing teama na podijumu i to na drugom mestu Starhinju Zlatića u klasi MX, dok je 5. poziciju zauzeo Gojko Popović u istoj klasi Dejan Paunović iz istoimenog kraljevackog kluba zauzima 5. mesto u klasi MXV. Naš najpoznatiji takmičar, Gabor Sagmajster imao je trkački incident sa Milanom Stojanovićem na startu druge trke i zadobio je lakse povrede usled kojih nije mogao da nastavi trku. U najinteresantnijoj klasi, MX2 i MX2 junior vodile su se ljute bitke između naša dva najbolja trkača u ovoj klasi, Nenada Petrovica iz AMK Tanasko Rajić i kraljevčanina Vukašina Jablanovića iz AMK GTC racing, gde je Nenad bio bolji i zauzeo treću poziciju na kraju obe trke ispred izuzetno brzih i neverovatno spremnih takmičara iz Bugarske, Alexa Dimitrova i Nikolaja Malinova, dok je veliki uspeh napravio mladi Vukajlović popevši se na 3. mesto u klasi MX2 junior. Predstavnik Srbije u MX1 kategoriji Dusan Paunović zauzeo je 6. poziciju. Sve u svemu izuzetan vikend za Srpske moto krosere koji su osvetlali obraz i opravdali poverenje našeg Moto Saveza.

U vikendu pred nama domaćin narednom takmičenju za Otvoreni šampionat Srbije biće AMSK Čačak na legendarnoj stazi Jeljen.

foto: D. Stevanović

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *