MENI

Sagmajsteru startni broj 14

Sagmajster 19. na specijalnom ispitu

4. 04. 2014. Comments (0) Views: 2182 Motociklizam, Ostalo

Sagmajster spreman za izazove u pustinji

Posle verifikacionog dela koji je odrađen u četvrtak, danas je na programu bio tehnički prijem, koji je održan u jednom od boksova staze za Formulu 1 Jas Marin u Abu Dabiju. Jedan za drugim tačno po satnici smenjivali su se takmičari na motociklima i kvadovima, kako bi prošli sve tačke, koje predviđa tehnički prijem, odnosno kako bi ljudi iz organizacije utvrdili da li su zadovoljili stroge norme takmičenja, koje se održava u pustinji.

GabiTehnicki1

– Svake godine tehnički prijem, barem u mom slučaju traje sve kraće i kraće, iz prostog razloga zato što smo Torsten i ja odradili sve što je potrebno. Nama svakako nije u interesu da nas vraćaju, a ni njima da gube vreme sa nama, ako znaju da smo tu već nekoliko sezona i da smo dobro upoznati sa pravilima. Ovde su mnogo bolji uslovi nego na Dakaru i svake godine mi se sve više sviđa- rekao je Sagmajster.

Sutra je na programu Prolog, ili kako bi ga takmičari nazvali specijalni ispit, koji će se voziti na moto kros stazi u sastavu kompleksa Jas Marina.

Gabitehnicki

– Sutrašnji Prolog koji se vozi praktično na moto kros stazi dužine nešto više od dva kilometra poslužiće da se izborimo za startne pozicje prvog dana u pustinji. Narednih dana startne pozicija zavisiće kako ko od takmičara završi prethodni takmičarski dan. Ukupno smo pet dana u pustinji i izazov koji pruža pesak oko Abu Dabija idealna je prilika da se što bolje pripremim za naredni Dakar – dodao je Sagmajster.

Komentari su zatvoreni.