MENI
NOVI IZAZOV U NEMAČKOJ Dragoslav Perišić

8 sati Oseršlebena za Perišića i društvo

ZA SVE PARE Miloš Đorđević

Đorđević slavio u Punoševićima

SKORO KAO DOMAĆI TAKMIČAR: Miloš Đorđević

24. 08. 2012. Comments (0) Views: 266 Motociklizam, Motokros

Buldožer za bolje uslove na stazi

Šesta trka Otvorenog šampionata Srbije u moto kros na programu je ovog vikenda na stazi Punoševići u zaseoku Riđevštica, odmah iznad Aleksandrovca Župskog. Miroslav Radisavljević Mirga dugogodišnji je organizator trka, u vlastitoj avliji, jer je u takvoj situaciji. Visoko u planini oko porodične kuće, iz sezone u sezone vredno sređuje stazu, koju pored takmičara, voli i publika, koja standardno dolazi u velikom broju.

 SKORO KAO DOMAĆI TAKMIČAR: Miloš Đorđević Sticajem okolnosti prošle godine publika je bila uskraćena za takmičenje, ali je zato ove godine sve spremno za veliki događaj u maloj seoskoj sredini.

– Prethodnih dana uz pomoć buldožera i bagera borili smo se sa jednom krivinom, koja krasi izuzetno jaka centripetalna sila. Kažu takmičari da mnogo izvlači, a ja im poručujem, da na motoru pored gasa imaju i kočnicu, pa neka malo smire takmičarske sprave i nađu pravi ugao kako da uđu, odnosno izađu iz iste – prvi je komentar Radisavljevića.

Koliko takmičara je poslalo prijave na adresu kluba organizatora?

– Kod nas vlada još uvek stara praksa, da na dan tehničkog i verifikacije, saznamo tačan broj takmičara. Kako je ovo šesta trka u sezoni, verujem da će svi domaći vozači doći negde oko 40 vozača, kako bi se kući vratili sa bodovima. Što se tiče stranaca, tu nisam siguran koliko bi Bugara i Makedonaca moglo da dođe. Činjenica je, da besparica jednako pogađa sve krosere u regionu, a mi kao klub nemamo načina, da im izađemo u susret – jasan je Miroslav.

Subota 25. avgust rezervisan je za zvanične treninge. Sutradan tačno u podne startuje prve od dve vožnje kako predviđa Pravilnik. Publiku pored dobre zabave, očekuju i oblaci župske prašine, jer za vikend najavljuju lepo vreme.

Komentari su zatvoreni.