MENI

Vuković motorsport prodao još dva “megana TCR” za kampanju...

Kastratovićeva prva FIA titula: CEZ trofej je zaokružio moju...

20. 12. 2017. Comments (0) Views: 1569 Autosport

Stefanovski za Serbiaring: Ne znam šta ću voziti 2018, moj “seat” je spreman, a sve ostalo je otvoreno

Makedonski automobilista Igor Stefanovski borio se do samog kraja minule ETCC sezone za šampionski trofej.

On je u ovom takmičenju nastupio sa sopstvenim automobilom i ekipom, a nakon poslednjeg vikenda u Mostu rekao je da će se i naredne sezone boriti za najsjajnije evropsko odličje.

Kako je ETCC u međuvremu ugašen, a Svetski šampionat je prešao na TCR tehniku i postao WTCR, mnogim automobilistima je to promenilo planove za 2018.

Što se Stefanovskog tiče, njegova situacija je i dalje nejasna, ali je za naš portal prokomentarisao situaciju na globalnoj turing sceni.

“Mislim da je WTCR dobro rešenje, jer je jedino tako WTCC mogao da bude spasen. Čini mi se da su tri trke za vikend previše, jer to je čisto bacanje para a ne doprinosi trkanju. Ne vidim logiku da se sadašnji koncept menja, jer je dobro funkcionisao. Vreme će pokazati jesam li u pravu, ali mi se čini da će novi šampionat svakako biti konkurentniji i neizvesniji. Automobili će po performansama biti skoro identični, mada treba sačekati i BoP jer je on veoma važan za identičnost automobila”, rekao je trkač iz Skoplja.

Govoreći o planovima za sopstvenu sezonu 2018, Idže je ostao pomalo neodređen.

“Moj tim i ja još nismo doneli odluku o tome koji šampionat ćemo da vozimo i sa kojim automobilom. Još pravimo planove, iako možda malo kasnimo. Nadam se da ćemo doneti pravu odluku i da ćemo tamo gde odemo da budemo konkurentni.”

“Raduje me što počinje TCR Evropa. Mislim da će to takmičenje biti istinski kvalitetno. Prema najavama, tamo treba da se pojave barem dva Makedonca, što me raduje jer su momci brzi i mogu da naprave dobar rezultat. Tu će biti i moji prijatelji iz Srbije koji su i te kako spremni i koji će biti kandidati za najviše plasmane. Zasad mogu da vam kažem da je moj “seat” spreman, a sve ostalo je otvoreno”.

preuzeto: serbiaring.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *