MENI

Naši na korak do podijuma u Kreševu

Start MX 3 i MX S II trka Globare

„Nagrada Kruševca 2021“ za šampionat Istočne Evrope

Start divizije klasa MX S i MX 3 Jeljen maj 2021

6. 06. 2021. Comments (0) Views: 1146 Motociklizam, Motokros

Sagmajster i Railić šampionski na Jeljenu

Četvrtu trku Otvorenog šampionata Srbije u moto kros disciplini „Nagrada Aleksandar Vukajlović Leko“ koja je održana prvog vikenda juna na stazi Miloš Lijeskić u Gornjoj Gorevnici u organizaciji AMSK Čačak obeležili su dvostrukim pobedama Gabor Sagmajster u MX S i Janko Railić u MX 1 klasi. U preostalih šest kategorija viđene su odlične borbe za svaku poziciju u plasmanu koja donsi dragocene poene, ali nije bilo potpune dominacije kao kod pomenutih šampiona.

Više od 70 takmičara iz Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i naravno Srbije privuklo je ozbiljan broj publike na legendarni Jeljen. Takmičenje je otvoreno minutom ćutanja u čast velikanu moto kros sporta nekadašnje SFR Jugoslavije, Srbije i Čačka Aleksandru Vukajloviću poznatijem kao čika Leka.

MX 2 i MX 125 Jeljen maj 2021

MX 2 i MX 125 Jeljen maj 2021

Odlukom organizatora prvi su na start izašli takmičari klasa MX 2 i MX 125, koji su vozili u diviziji. Posle odličnog starta na čelo kolone izbio je Nenad Petrović i do kraja trke je bio nedostižan. U drugoj trci slavio je Mark Češko. Kod mlađe družine u MX 125 klasi prvi okršaj je dobio Strahinja Kalamković, odnosno drugi Vuk Drmanac.

Janko Railić MX 1 Jeljen maj 2021

Janko Railić MX 1 Jeljen maj 2021

Druga trka prvog dela programa pripala je najjačoj klasi MX 1 gde je bilo samo šest takmičara. Posle starta u prvoj levoj krivini prvo je pao Janko Railić da bi za njim na stazi završio i Miloš Đorđević, dva pretendenta na najviši stepenik pobedničkog podijuma. Situaciju je iskoristio Marko Kostić i poveo je trku. Vrlo brzo mlađani Railić izbija na čelo kolone i u obe trke završava na prvom mestu.

MX 85 prva leva Jeljen maj 2021

MX 85 prva leva Jeljen maj 2021

U MX 85 klasi viđeno je još manje takmičara, tačnije pet, ali ruku na srce golobradim dečacima nije manjkalo srčanosti i želje da se nadmeću kao da je puna startna rampa. U prvoj trci najbrži je bio David Vig, a u drugoj praktično domaćin Aleksa Milosavljević. Čak 11 mališana na startu klase MX 65 obećava pristojnu budučnost moto krosa na domaćim prostorima. Ujedno najmlađi su bili i najslađi bez namere da budemo pretenciozni. Sa rampe do prve leve krivine čisto i u potpunom redu poređali su se vodeći računa jedni o drugima i krenuli da se nadameću tokom 12 minuta + 2 kruga koliko predviđa Pravilnik takmičenja. Publika je znala da prepozna i nagradi gromoglasnim aplauzima napore dečice koja su padala i ustajala uz pomoć roditelja i nastavljala su sa takmičenjem. U prvoj trci slavio je Vuk Ćajić, a u drugoj Ana Kolnookov.

MX 65 prva leva Jeljen maj 2021

MX 65 prva leva Jeljen maj 2021

Istovetan broj jahača 11, viđen je i u klasi MX B. Gde je u prvoj vožnji Kristijan Forgo bravurama na skokovima zabavljao publiku i osvojio prvo mesto. U drugom okršaju najbolji je bio Marko Popović. Finale prvog dela programa pripalo je diviziji klasa MX 3 i MX S, koju su najavile prve kapi kiše, koja je kasnije prerasla u ozbiljnu padavinu. Viktor Lang je slavio u prvoj trci MX 3 klase, da bi Velibir Milunović uzvratio udrac u drugoj trci. Gabor Sagmajster višestruki šampion prosto nije dao šansu kolegama u MX S klasi, osvojivši maksimalna broj bodova.

Gabor Sagmajster Jeljen maj 2021

Gabor Sagmajster Jeljen maj 2021

Plasmani po klasama

MX 65: 1. V. Ćajić, 2. A. Kolnookov, 3. A. Popović
MX 85: 1. A. Milosavljević, 2. D. Vig, 3. D. Crnjanski
MX 1: 1. J. Railić, 2. M. Đorđević, 3. B. Spirovski
MX 2: 1. M. Češko, 2. N. Petrović, 3. V. Drmanac
MX 125: 1. V. Drmanac, 2. S. Kalamković, 3. D. Rakić
MX B: 1. M. Popović, 2. J. Popović, 3. K. Forgo
MS 3: 1. V. Milunović, 2. V. Lang, 3. V. Rajević
MX S: 1. G. Sagmajster, 2. V. Provodovski, 3. B. Radanov

Tagovi: , , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *