MENI
RNB i AK Galax

RNB i Uroš Brkić u pohodu na evropske kružne...

Lazarevic-Porsche-Italia-1

Jovan Lazarević ove godine u Porše karera kupu Italija

5. 04. 2019. Comments (0) Views: 475 Autosport, Reli

Open rally day drugog vikenda aprila u Čajetini

U Čajetini će se 13. aprila održati Open rally day, autosportska manifestacija sa ciljem promocije sporta, relija kao autosportske discipline, ali i skretanje pažnje na odgovornost svih učesnika u saobraćaju kada je u pitanju bezbednost sa akcentom na činjenicu da ljubav prema brzoj vožnji i takmičenju treba orijentisati ka mestima koja su za to i opredeljena- trkačkoj stazi.

Sa stanovišta učesnika reli takmičenja, Open rally day, pruža mogućnost da se na zatvorenoj stazi testiraju vozila pred početak sezone, dok publika ima mogućnost da upozna ovu sportsku disciplinu, a za iskusne navijače i posetioce trkačkih staza predstojeća manifestacija biće svojevrstno zagrevanje pred predstojeće trke.

Organizator takmičenja je autosportski klub Mačkat racing uz podršku Sportskog saveza opštine Čajetina a nakon petočasovne trening vožnje na stazi dugoj 3,2 km, od 16 časova predviđeno je druženje ljubitelja auto sporta, uz muziku benda Rock Almanac.

Baš ovde se tera kaže brat google

Baš ovde se tera kaže brat google


Start je u samom centru Čajetine, od Hale sportova i vozi se stazom duž ulice Kralja Aleksandra do petlje za uključenje na magistralni put i nazad. Za reli timove kojih se, do sada, prijavilo više od 10, ova staza sa 24 krivine, oba nagiba ( uspon i nizbrdica) daje odlične mogućnosti da isprobaju svoja vozila pre početka sezone.

Navedeni putni pravac , po priloženoj mapi, biće zatvoren za saobraćaj na dan održavanja manifestacije u periodu od 11 do 16 časova.
Start trening vožnje planiran je od 11, 15 časova, pa sve do 15, 45, i budući da staza prolazi urbanim delom naselja, bitno je da se gledaoci i prolaznici striktno pridržavaju uputstava redara, kao i da poštuju zone za gledaoce koje će biti vidno označene.

Čajetina je prvi put domaćin jednog ovakvog autosportskog susreta, a organizator najavljuje mogućnost da ovakav, višestruko koristan, autosportski događaj postane tradicionalan.

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *