MENI

Open rally day drugog vikenda aprila u Čajetini

Lazarević srčano na Monci do pucanja pneumatika

Lazarevic-Porsche-Italia-1

5. 04. 2019. Comments (0) Views: 1222 Autosport, Kružne trke

Jovan Lazarević ove godine u Porše karera kupu Italija

Kraljevčanin Jovan Lazrević ove godine će nastupati u Italijanskom Porše karera kupu.

On će voziti “porše 911 GT3″ (serija 991.2) koji maksimalnih 485 KS iz šestocilindarskog bokser motora oslobađa pri 7.500 o/min. Jovan će braniti boje ekipe Duel rejs, kao njen jedini trkač.

Prošlog vikenda vožen je prvi zvanični test italijanske monomarka serije na stazi Enco i Dino Ferari u Imoli. Učestvovalo je 30 automobila i vozača, a srpski takmičar je u ukupnom poretku zauzeo 14. mesto, uz zaostatak od 2 sekunde za prvoplasiranim.

Istom prilikom, nezvanični rekord staze za kategoriju poboljšan je za 6 desetinki.

Lazarević je test završio kao peti među početnicima, što mu je omogućilo da uđe u Poršeov program stipendiranja i obuke vozača, koji podrazumeva i fizičku i mentalnu pripremu. On će cele godine imati podršku Poršea i s njim će raditi zvanični instruktor fabrike i dva inženjera.

Od vozača – stipendista, na kraju sezone Karera kupa biće izabran jedan koji će predstavljati italijansku monomarka seriju na finalnom takmičenju juniora u različitim ekvivalentnim serijama. Pobednik tog finala imaće na raspolaganju budzet od 200.000 evra namenjen trkanju u Porše superkupu.

Cilj programa nije samo da se identifikuju najbolji među vozačima, već i da se mladi obuče da postanu ambasadori brenda, koji će profesionalno predstavljati Porše porodicu i postati mladi instruktori.

Sezona Porše karera kupa Italija počinje trkama u Monci 6. i 7. aprila, uz direktan prenos na nekom od kanala Sport kluba.

Lazarević je nedavno testirao u “Hramu brzine” i bio je zadovoljan zabeleženim trećim vremenom dana.

izvor: serbiaring.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *