MENI

Radojkoviću rekord Sokobanje

Borković osvaja Alpe

2. 06. 2016. Comments (0) Views: 1105 Autosport, Kružne trke

Rekordan broj prijava za Ušće

Na legendarnom „Ušće” stazi bez desne krivine u vikendu pred nama voziće se kružna auto trka „Nagrada Beograda 2016” koja će se bodovati za plasman Centralno-evropske zone (CEZ) i nacionalne šampionate Srbije i Hrvatske.Ako je suditi na osnovu pristiglih prijava, više od 90 takmičara u svim raspisanim klasama, očekuje se rekordno učešće na Ušću.

Goran Toroman, Predrag Đurđev i Branislav Pijević
NAJAVA SPEKTAKLA: Goran Toroman, Predrag Đurđev i Branislav Pijević

Organizaciju „potpisuje“ Auto-moto savez Srbije (AMSS) i Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS), uz podršku Skupštine grada Beograda, Sportskog saveza Srbije (SSS), AMS Osiguranja (AMSO) i Ministarstva omladine i sporta. Tim povodom u prostorijama AMSS održana je konferencija za novinare.

– Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo da pozovem na Ušće ljubitelje auto-sporta. Ovo je opšte poznata manifestacija, koja ima, ne samo domaći, već i regionalni značaj. Mislili smo na sve ljubitelje brze vožnje i omogućili im da uživaju u dvodnevnom spektaklu. Ulaz na trku je slobodan – istakao je Predrag Đurđev, generalni sekretar AMSS.

Na stazi dugačkoj 2.310 metara, na ušću Save i Dunava, očekuje se start oko stotinak vozača koji će u subotu u 11 časova, nakon verifikacije i tehničkog prijema, održati dva treninga od 15 minuta po svakoj diviziji. U nedelju u 12 časova je svečano otvaranje takmičenja.

Generalni sekretar SAKSS Goran Toroman naglasio je da su i ove godine otvorene sve klase i discipline, te da će se voziti u pet divizija, što znači da će se voziti i klasa fiće.

– Prijavljeno je preko 90 takmičara, ako se svi pojave to će biti rekordan broj, od kojih mnogi dolaze iz zemalja u okruženju – rekao je Toroman.

Branislav Pijević, menadžer za auto-moto sport u AMSS, uputio je apel publici da sluša redare i poštuje pravila bezbednosti trke, kako bi manifestacija prošla bez incidenata, jer je, kako je naglasio, jedino bezbedna trka, je dobra trka.

Zbog održavanja „Nagrade Beograda 2016” na prostoru kod PC „Ušće” sutra od 6:00 časova do nedelje u 24:00, biće izmenjen režim gradskog saobraćaja.

JUGIĆI U DVE KLASE

Najveća uzbuđenja očekuju se u trkama vremešnih „jugića”. Takmičari su odvojeni u dve klase, gde „mali N” im 35 prijavljenih vozača a „hibrid” 30.

Zbog propusne moći staze, na startnom gridu biće mesta za po 26 najbržih, pa se očekuju žestoke kvalifikacije i vožnja branik uz branik, i vremena koja će deliti najbolje u hiljaditinkama sekunde.


KONKURENCIJA ZA TOŠIĆA

U najjačoj klasi (devet – SP), Aleksandar Tošić („honda sivik”) nastojaće da posle starta šampionata na Mišeluku, održi novu lekciju mlađim kolegama Darku Božiloviću i Mirku Milovanoviću u „ford fokusima”, i Draganu Stojkoviću („alfa romeo 147”)…

Trku bi mogli da im ulepšaju iz klase 8 (E1) Nemanja Milovanović s „hondom sivik” i Zoran Kastratović („reno klio”).

KIŠA KOČI DRAG TRKE

Ukoliko vremenski uslovi dozvole i bude vedro vreme, bez padavina, biće organizovana i drag disciplina, trke ubrzanja na 402 metara, za koju se očekuje da će privući zavidan broj publike i dati dodatni kvalitet manifestaciji.

Srbija u ovoj disciplini ima uzdanicu u Novopazarcu Esadu Došljaku, koji ima veliki broj pristalica. Trka je planirana da se održi na pravcu od Palate Federacije, do ulice Trešnjinog cveta.

Komentari su zatvoreni.