MENI

Tripli program u Globarima „podmazuje“ FAM

U Globarima 95 vozača u šest klasa (GALERIJA)

6. 07. 2013. Comments (0) Views: 655 Motociklizam, Motokros

Hranić slavio u MX 65

Posle dužeg vremena domaća publika mogla je da vidi čak 14 takmičara u klasi MX 65 na kvalifikacionoj trci za šampionat Evrope. Posle 10 minuta plus dva kruga, prvi jer kroz cilj prošao Nikola Hranić iz Hravtske. Drugi je bio Tomaso Bertot, a treći još jedan takmičar iz Mađarske Jakob Kristof. Miodrag Stanojević na 11. mestu bio je najbolje plasirani domaći vozač.

IMG_4401– Trka je bila odlična, na odlično pripremljenoj stazi u dosta jakoj konkurenciji. Odlično sam startovao, ali  mi je trebalo malo vremena da prestignem Bertota, a onda je do kraja sve bilo stvar rutine – rekao je Nikola Hranić.

Druga kvalifikaciona trka odrađena je pred kraja dana za klasu MX 85. Pravilnik najaže da takmičari voze 15 minuta plus dva kruga. Rumun Robert Tompa bio je najbolji ispred Bugarina Hakana Halmija i Hrvata Luke Crnkovića.

Finala trka subotnjeg dana pripala je klasi MX koja je ujedno bila najbrojnija. Tačno 26 momaka vouilo je 15 minuta plus dva kruga, a najbrži je bio gost iz Lovenije Borut Koščak, ispred Bugarina Martina Todorova, a treći je do cilja stigao još jedan Slovenac Andrej Zdovc. Najbolje plasirani domači takmičar bio je Nemanja Petrić koji je završio na 13. mestu ispred Vladimira Tokovića, dok je Franjo Rihter bio 16.

Svečano otvaranje trke zakazano je za 11 časova, a start prve klase 20 minuta kasnije.

Komentari su zatvoreni.