MENI
Maša Simić Novi Bečej

Dejan Pejić najbrži u Novom Bečeju

Dušan Borković TCR Evropa 2019 u kratkim činjenicama

15. 04. 2019. Comments (0) Views: 1026 Autosport, Reli

Hladno ali reli standard je potvrđen

Hladan prolećni dan koji više pristaje februaru nego prvoj polovini aprila nije omeo učesnike, i istinske zaljubljenike u autosport da budu deo Open rally day Čajetina 2019. u subotu 13. aprila na stazi čiji je start bio u centru grada, od Hale sportova pa narednih kilometar i sedamsto metara do uključenja na magistralni put.

Autosportski događaj koji nije imao takmčarski karakter, ali je od učesnika zahtevao kompletnu opremu ( sigurnosna oprema za auto, kao i propisana oprema za vozača i suvozača), za takmičare je značio pripremu za predstojeću autosportsku sezonu, u prvom redu: testiranje vozila na stazi zatvorenoj za saobraćaj i uz mere bezbednosti kao na regularnom takmičenju. Vozilo se u oba pravca, tako da je savladavana staza dužine nešto više od tri kilometra, sa više od dvadeset izazovnih krivina, uz oba nagiba ( uzbrdica i nizbrdica) što je bilo više nego dovoljno za pravo testiranje.

Bez publike nema dobre zabave

Bez publike nema dobre zabave

Uz činjenicu da je učešće bilo besplatno, što je olakšavajuće okolonost za i ovako preskup sport, sigurno je da su ovako obavljeni testovi doneli korist takmičarima, budući da se, u mnogo slučajeva, tek uz ovakva isprobavanja rada korekcije ili otklanjaju nedostaci na vozilima koja su, nakon prošlogodišnje sezone, zimu provela, uglavnom u garažama, čekajući na prolećnu pripremu za šta je Open rally day idealna prilika, ili kako je rekao užički vozač Tomo Nikitović, „da se konačno skine prašina sa auta“.

Organizator manifestacije bio je Autosportski klub „Mačkat racing“, koji je uz pomoć Sportskog saveza Opštine Čajetina, odradio odličan posao i na pripremi staze i na obezbeđivanju uslova bezbednosti i za takmičare i za publiku. Desetak vozila, koliko i je došlo na Open rally day, maksimalno su iskoristili ponuđenu mogućnost testiranja vozila na stazi, pa se, bez zastoja, vozilo do 16 časova, do kada je i putni pravac bio zatvoren.

U žaru borbe protiv štoperice, na sreću bez većih posledica

U žaru borbe protiv štoperice, na sreću bez većih posledica

Uz tri manja incidenta, bez povreda, i neznatnu štetu na vozilima, prvi čajetinski Open rally day prošao je u najboljem redu, a organizator, koji je opravdao očekivanja, a i za ideju i realizaciju pobrao je komplimente i od učesnika i od publike.

M.Nikolić/ Foto:Slobodan Jovičić/ M.Nikolić

Preuzeto: Pasaz.rs

Tagovi: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *