MENI

Brzo i bezbedno kroz predivne pejzaže

Ford Ranger_Wildtrak

Snižene cene Fordovih lakih komercijalnih vozila

a-pillar-beam-data

20. 11. 2018. Comments (0) Views: 301 Bezbednost, Industrija

Uz Virtual A stub Continental unapređuje sigurnost svih učesnika u saobraćaju

• Za bolju vidljivost i bezbednost, Continental kombinuje svoje unutrašnje kamere sa OLED displejima na A stubovima u vozilima
• Continental Virtual A stub prati pokrete vozača i prikazuje sliku spoljašnjeg okruženja vozila na unutrašnnjem OLED ekranu, omogućujući vozaču da “vidi” kroz A stub
• Nova tehnologija se bavi sve većim problemom novih vozila, koja imaju proširene prednje stubove

Deo kompanije Continental koja se bavi novim tehnologijama, razvila je Virtual A stub koji će pomoći u uklanjanju “mrtvih uglova” i to uz pomoć OLED ekrana koji omogućavaju da se “vidi” kroz njih. Prednji noseći stubovi, poznati kao A stubovi, povezuju šoferšajbnu i početak osnove krova vozila, ali takođe predstavljaju vizuelnu prepreku vozaču. Tokom godina, A stubovi su postajali širi, kako bi se ispunili sve strožiji standardi za krovnu podlogu i poboljšala sigurnost u vozilu u slučajevima prevrtanja. Ovaj trend međutim sa druge strane povećava opsanost po pešake koji vozačima više nisu tako lako vidljivi na putu.

virtual-a-pillar-data

virtual-a-pillar-data

“Povećanje sigurnosti svih učesnika u saobraćaju – od vozača do pešaka, je motivaciona sila koja pokreće Continental tehnologije, što je slučaj i sa Virtual A stubom”, kaže dr Karsten Michels, šef sektora Sistemi i Tehnologije kompanije Continental. “Uparivanjem i primenom napredne tehnologije u vozilima, Continental je napravio rešenje koje eliminiše “mrtve uglove” A stuba i pomaže u povećanju bezbednosti svih onih koji se nađu na putu”.

Virtuelni A-stub pruža dinamičku perspektivu okruženja vozila

U nekim situacijama, u zavisnosti od širine stuba, linearna razdaljina od preko 90 cm može biti zaklonjena na samo 370 cm od stuba. Ovo se značajno povećava kako rastojanje od vozila raste. Kao rezultat toga, dizajn A stuba je važan faktor prilikom pokušaja da se poveća napredno vidno polje vozača.

Continental Virtual A stub je dizajniran da odgovori na sve veći problem na vozilima kojima su potrebni prošireni prednji stubovi kako bi se ispunili obavezni sigurnosni testovi. Sa novim fleksibilnim OLED displejima i naprednim praćenjem glave vozača, Continental doprinosi boljoj vidljivosti.

Vozači danas ovaj problem u nedostatku vidnog polja pokušavaju da prilagođavanjem položaja tokom vožnje. Continental Virtual A stub prati ove pokrete pomoću unutrašnje kamere postavljene tik iznad upravljača. Istovremeno, Continental SurroundView kamera, montirana na spoljašnjosti vozila, prikazuje video snimak spoljašnjeg okruženja vozila na OLED displejima ugrađenim u A stubove. Praćenjem pokreta glave vozača uparenih sa spoljašnjom živom slikom, virtuelni A stub nudi dinamičnu perspektivu za vozača, dajući mu iskustvo više kao da gleda kroz prošireni „prozor“, a ne u „live“ video.

Veća sigurnost ugroženih učesnika u saobraćaju

„Ova nova tehnologija omogućava vozaču da vidi pešake i druga vozila koja se približavaju sa leve i desne strane, što bi inače blokirao A stub“, dodao je Michels. Napredovanjem tehnologije kamere i ekrana, Continental Virtual A stub omogućava vozaču da održi direktnu liniju vidnog polja prilikom okretanja levo ili desno, pružajući dodatnu sigurnost za bicikliste, pešake i druge ugrožene učesnike u saobraćaju.

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *