MENI

Rakić treći na Grobniku u 125 SP

Alpre Adria, Grobnik, Đorđe Rakić (SNIMAK)

18. 06. 2013. Comments (0) Views: 562 Brzinski, Motociklizam

Bajić se vraća na Grobnik za mesec dana

Prošlog vikenda na motodromu Grobnik nadomak Rijeke u Hrvatskoj održana je četvrta trka Alpe Adrija prvenstva u brzinskom motociklizmu, gde je sa licencom Moto saveza Srbije u klasi 1.000 štok sport učestvovao i Vukašin Bajić i na žalost završio trku u trećem krugu zbog žestokog pada, ali na sreću bez težih posledica.

BajicBeranovac Dok u rodnom Novom Sadu vida rane sa Grobničkog polja, uveliko razmišlja da se na isto vrati za mesec dana kada je na programu novo takmičenje u disciplini brzinski motociklizam. Vremena ima dovoljno za opravaka, ali i za sređivanje takmičarske sprave koja je znatno oštećena.

– Na subotnjim kvalifikacionim treninzima vozio sam skroz dobro i „zaradio” deveto startno mesto na nedeljnoj trci. Smatrali smo da je to dobar rezultat imajući u vidu da prvi put vozim na Grobniku i na Alpe Adrija prvenstvu. U nedelju pre podne na jutarnjem treningu sa bolje podešenim ogibljenjem bio sam još brži i to mi je dalo nadu da mogu u prvih pet na trci. Martin Čoj, Mihael Fila i Marko Jerman, svakako slove za jake konkurente, ali sam ja na Grobnik otputovao da bih se trkao, tako da mi je to bio motiv više – rekao je Vukašin Bajić.

Mladi Novosađanin nije imao šta da izgubi, jer je rešen da se do kraja sezone sa što boljim plasmanima domogne finalne trke šampiona na Albaseti.

– Naša trka je bila na programu u 15.20 časova. Odlično sam startovao izbio na šesto mesto, i pratio Austrijanca Stefana Šramela sve dok u trećem krugu na izlazu iz Riječke krivine nisam doživeo ozbiljan pad, na sreću sa blažim povredama. Potrčao sam do motora sa željom da nastavim trku, ali takmičarska sprava nije bila upotrebljiva za nastavak takmičenja. Posle svega mogu reći da sam zadovoljan i pored pada, jer sam uvideo da ću uz malo treninga moći da se nosim sa evropskim imenima moto sporta. Sledeća trka je takođe na Grobniku 18. avgusta na kojoj ću dati sve od sebe i pokusati da dođem do što boljeg plasmana – jasan je Bajić.

Komentari su zatvoreni.