MENI

Renault tradicionalno za svoje kupce ima ponudu za “Čistu...

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

15. 03. 2018. Comments (0) Views: 719 Industrija, Kia

Novi Kia Stinger dobitnik novih prestižnih priznanja

Kia Stinger dobitnik je brojnih prestižnih priznanja evropskih i američkih medija. Sve veći broj priznanja je ovu sportsku limuzinu svrstao među Kijine modele s najviše osvojenih nagrada – i to u tek nekoliko meseci od početka prodaje.

2018 Kia Stinger GT2 RWD & 2018 Kia Stinger GT2 AWD

Stinger je izabran za Auto godine po izboru internet portala Roadshow by CNET 2018 (‘Shift Award Vehicle of the Year’), i ‘Najbolji u 2018. godini’ (‘Best of the Year’) po izboru gledalaca američke televizijske emisije MotorWeek, što je najprestižnije priznanje od svih 14 kategorija.

Finalista evropskog i američkog izbora za auto godine

Stinger je između ostalog i finalista izbora za evropski i američki auto 2018. Bryan Cho, šef marketinga u Kia Motors Corporation, kaže: “Ponosni smo na to što smo postigli sa Stingerom, a brojne nagrade potvrđuju njegovu globalnu privlačnost. Kupcima pruža nešto sasvim drugačije i uzbudljivije po pitanju dizajna, karaktera i performansi. Fino je videti kako mediji širom sveta prepoznaju napore naših inženjera i dizajnera.”

Stinger pohvaljen zbog dizajna, tehnike i performansi

Stinger je pohvaljen u automobilskim medijima zbog zabavnih voznih osobina, uglađenosti i izuzetnih performansi, karakterističnih za grand touring vozila. Kijin najnoviji model je proglašen za auto godine u Slovačkoj, ‘performans auto godine’ u Velikoj Britaniji i ‘Trophée Argus 2018’, u vodećim francuskim medijima. Stinger je bio i u najužem izboru za auto godine u Češkoj.

Njegov gran turismo izgled nedavno je nagrađen priznanjem ‘iF design’ za 2018. godinu, koje je jedno od najprestižnijih nagrada na području automobilskog dizajna, dok je Stingerov 3,3-litarski twin-turbo benzinski 6-cilindrični motor svrstan među 10 najboljih motora u 2018. godini po izboru američkog magazina Ward.
Stingera su dizajnirali Peter Schreyer, Kijin glavni dizajner i predsednik Kia Motors Corporation, i Gregory Guillaume, glavni dizajner u Kia Motors Europe. Šasija i pogon su tokom procesa nastajanja testirani na Nürburgringovom čuvenom Nordschleifu i različitim putevima širom sveta. Posebno odskače najsnažnija varjanta sa 3,3-litarskim twin-turbo 6-cilindričnim benzinskim motorom*, s kojim je Stinger postao Kijin najsnažniji serijski automobil i model s najbržim ubrzanjem u 74-godišnjoj istoriji Kije. Sva tri motora (pored 3,3-litarskog su tu i 2,0-litarski benzinski i 2,2-litarski turbodizelski) prenose snagu do točkova pomoću 8-stepenog automatskog menjača, a kupci imaju i mogućnost izbora zadnjeg pogona ili pogona na sva 4 točka.

Kia Stinger premijerno na sajmu automobila BG Car Show

Stingera premijerno u Srbiji očekujemo 22. marta na sajmu automobila u Beogradu.

PR Manager
Azer Šarić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *