MENI

Jović na vrhu Jahorine, Kotorčević na vrhu Srbije!

Mike se prudružuje Tanaki i Latvali u vožnji Yaris-a...

18. 10. 2018. Comments (0) Views: 1811 Autosport, Offroad, Reli

Magična vitalnost Beogradskog relija

Onako kako i dolikuje na otvorenom prostoru Kalemegdana ispred Umetničkog paviljona „Cvjeta Zuzorić“ održana je konferencija za novinare povodom predstojećeg 14. Beogradskog relija „Pobednik Beograda 2018“. Kao i svih prethodnih sezona organizaciju potpisuje proverena ekipa okupljena oko kluba Extrem 4×4. Sportski auto moto saveza Beograda, Sekretarijat za sport i omladinu i TO Beograd, bezrezervno su stali iza magično vitalne priče koja se „plete“ oko Žrnova, sadanje Avale.

14. Beogradski reli najav

14. Beogradski reli najava

Prisutnim predstavnicima sredstava javnog informisanja obratili su se Predrag Đurđev predsednik Sportskog auto moto saveza Beograda i Generalni sekretar AMS Srbije, zatim Nikola Nikolić u ime kluba organizatora i Miodrag Popović direktor Turističke organizacije Beograda.

Dvodnevno takmičenje startuje 20. oktobra u subotu, a završava se sutradan na obroncima nekadašnjeg ugašenog vulkana nadomak prestonog grada Srbije. Takmičenje se odvija na poznatim terenima Ripnja, Rušnja i Pinosave, ali sa nepoznanicima koje kriju brzinski ispiti za ovu sezonu. Takmičari će biti razvrstani u tri klase: Hard, soft 1 do 2800 ccm i soft 2 preo 2800 ccm i hobi. Tehnički i verifikacija biće održani na platou ispred hotela Čarapićev brest počev od 8 pa do 9.30 časova. Start relija zakazan je za 10 časova.

14. Beogradski reli najava

14. Beogradski reli najava

Voze se četiri ispita brzine i spretnosti ukupne dužine 6o kilometara. Po rečima organizatora očekuje se više od 50 posada iz zemelje i inostranstva, tako da će biti vrlo zanimljivo i neizvesno tokom dva dana kada su u pitanju pobednici po klasama. Važno je naglasiti da će deo novaca od kotizacija tradicionalno biti uplaćen deci iz Zvečanske.

Miholjsko leto po rečima prognostičara traje do petka, a za vikend najavljuju malo kiše, magle i svega što ume da krasi vitalnu disciplinu suvozemnog tehničkog sporta kakav je reli terenskih vozila.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *