MENI
Andrej Petrović Ptuj jun 2023

Dva podijuma za Petrovića u Ptuju

SSKS III Vikend Jagodina

Desni krug u Jagodini

11. 06. 2023. Comments (0) Views: 670 Karting

Andrija Kostić najbrži u Banjaluci

Takmičenje koje je bodovano za Otvoreno prvenstvo i nacionalni šampionat Srbije, i kup Republike Srpske održano u Banjaluci ubedljivim trijumfom u klasi seniora obeležio je Andrija Kostić član Serbian rejisng tima (SRT). Drugo mesto osvojio je Marko Filip iz Austrije, a treće Dimitrije Kovačević kartingaš Kart Sprint tima.

Marko Filip Andrija Kostić i Dimitrije Kovačević Banjaluka jun 2023

Marko Filip Andrija Kostić i Dimitrije Kovačević Banjaluka jun 2023

– Ovo mi je prvo učešće na karting trci u Banjaluci i mogu reći da mi se staza svidela. Zbog vremenskih (ne) prilika otkazan je varm up, tako da nismo stigli da podesimo karting, što je uslovilo da na kvalifikacijama ostvarim treće vreme. Međutim, to nije bio razlog za zabrinutost, jer sam u prvoj trci vrlo brzo izbio na vodeće mesto i lagano povećavao prednost u odnosu na konkurenciju i završio na prvom mestu. U drugoj i trećoj trci takođe sam prvi prošao kroz cilj, a moj najbrži krug u odnosu na sledećeg učesnika bio je za pola sekunde bolji, što poznavaocima prilika dovoljno govori. Tri trke i tri prva mesta bilans su vikenda u Banjaluci. Očekivao sam jaču konkurenciju, mada je bilo vozača koji voze evropske trke i nisu loši. Sve u svemu, vrlo uspešan vikend je za nama i nadam se da ćemo u skorijoj budućnosti ponoviti nadmetanje na stazi koja mi se svidela – rekao je Andrija Kostić član SRT-a.

I u preostalim klasama viđena su žestoko nadmetanja, konkretno u najbronijoj KZ 2 između Luke Markovića i Radomira Radukića, gde je Luka bio brži u prvoj i trećoj, odnosno Radomir u drugoj trci.

Nezvanični rezultati
Klasa 3: 1. D. Baneka, 2. A. Dobrota, 3. S. Miloradović
Klasa 4. 1. A. Kostić, 2. M. Filip, 3. D. Kovačević
Klasa 6: 1. L. Radenković, 2. M. Janković
Klasa 7: 1. L. Marković, 2. R. Radukić, 3. S. Kovačević
Klasa 8: 1. Ž. Stejpanović, 2. M. Gianbatista, 3. B. Samardžić

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *