MENI

Očekivane startne liste za četvrto Ušće

Miljković drugi u Poljskoj

10. 07. 2016. Comments (0) Views: 616 Autosport, FIA ETCC, Kružne trke

Lalušiću četiri boda u Manji Kuru

Predposlednji, peti, ovogodišnji vikend FIA Evropskog kupa turing automobila (ETCC) vožen je u Francuskoj na stazi Manji Kur.

Lalusic IMG_2946

Srpski automobilista Mladen Lalušić za volanom „seat leon rejsera” imao je polovičan uspeh. U prvoj trci stigao je peti, zaostavši 21.036 sekundi iza pobednika, Čeha Petera Fulina („seat leon rejsr”) i osvojio četiri boda. Drugu trku morao je da okonča pre vremena nakon incidenta sa portugalskim vozačem Fabijom Motom u trenutku kada se borio za poziciju broj tri.

-Nekoliko puta sam pokušao da preteknem Motu koji je vozio defanzivno i bio vidljivo sporiji – izjavio je Lalušić. – U jednom trenutku je dok sam bio iza Mote, kočio je ranije nego uobičajeno i jednostavno nisam mogo da izbegnem njegov automobil. Oštetio sam hladnjak na „seatu” i morao sam da odustanem.
U drugoj trci najbrži je bio Švajcarac Kris Ričard za volanom „honde sivik”. Posle pet trkačkih vikenda Fulin i Ričard dele prvu poziciju u generalnom plasmanu s 92 boda. Lalušić sa 40 bodova deli peto i šesto mesto s Portugalcem Manuelom Pedrom Fernandešom.

Poslednji trkački vikend ETCC voziće se 2. oktobra u Italiji na stazi „Enco i Dino Ferari” u Imoli.

Komentari su zatvoreni.