MENI

Trešnjari u znaku braće Janković

Puder prašina ispod točka

Vetrovita subota u Tovariševu

28. 09. 2018. Comments (0) Views: 662 Motociklizam, Motokros

Jankovići merkaju Tovariševo

Najprijatnije iznenađenje u aktuelnoj sezoni Otvorenog šampionata Srbije u moto krosu definitivno su braća Janković, Luka i Lazar koji voze u klasama MX 65, odnosno MX 85. Momci koji sa roditeljima žive u Austriji redovno dolaze na svako takmičenje i ne samo da učestvuju, već uredno i bez preterivanja vrlo ubedljivo slave svako u svojoj klasi. Finalnog vikenda septembra red je da uzmu meru stazi Tovariševo u Bačkoj palanci.

Lazar-Janković-Trešnjari

Lazar-Janković-Trešnjari

Braća Jankovići voze za AMSK Čačak i pažnju domaće javnosti skreću na sebe praktično trkom na Jeljenu gde su uneli brojnost, svežinu i podigli ritam na stazi u dve osnovsne klase moto kros discipline. Posle letnje pauze početkom sepetembra na trci u Trešnjarima kod Žiče Luka i Lazar su se vratili kućama sa punim krošnjama „trešnji“, tačnije pehara, jer trešnje se beru u junu, ali njihova spremnost da budu najbolji bila je više nego uočljiva.

Istina je da su se i dečaci poput Alekse Milosavljevića, Relje Kuzmane, Filipa Rajevića i ostalih u klasi MX 65, odnosno Dušana Rakića, Vuka Drmanca, Milana Vukajlovića u MX 85 svojski trudili da prestignu Luku i Lazara, ali fer i korektno što je bilo milina za gledati.

Tovariševo se ove sezone zvanično nalazi u takmičarskom kalendaru Moto saveza Srbije, jer je prošle godine uspešno prošlo „kvalifikacije“ odnosno organizaciju pozivne trke. Program takmičenja je standardan, ali baš zbog činjenice da je Baška palanka nedovoljno poznata svima, gotovo svi učesnici će na stazi biti još u subotu kako bi trenirali, odnosno što bolje podesili takmičarske sprave u odnosu na konfiguraciju terena.

Nedelja je rezervisana za tehnički i verifikaciju u prepodnevnim satima. Posle toga slede slobodni, a onda i kvalifikacioni treninzi. Start prve trke po klasama zakazan je za 12 časova.

Tagovi: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *