MENI

Trešnjari za nastavak moto kros sezone

Jankovići merkaju Tovariševo

11. 09. 2018. Comments (0) Views: 1643 Motociklizam, Motokros

Trešnjari u znaku braće Janković

Četvrta trka Otvorenog šampionata Srbije u moto krosu koja je održana u moto parku Trešnjari nadomak Žiče u potpunosti je pripala braći Janković, Luki i Lazaru, kada su u pitanje dve osnovne klase MX 65 i MX 85. Istini za volju i preostali momčići svojski su se borili i dobrano namučili momke koji žive u Austriji, a voze za klub iz Čačka, da se domognu najvišeg stepenika na pobedničkom podijumu.

Lazar Janković Trešnjari

Lazar Janković Trešnjari

Takmičarski dan u Trešnjarima obećavao je blatnjavu, vrlo blatnjavu trku, zbog provale oblaka koja se desila dan ranije u subotu. Zahvaljujući ogromnim naporima ljudi iz organizacije i pomeranjem satnice, stekli su se uslovi da se takmičenje održi. Nezvanični treninzi poslužili su kao zvanični, taman da se izbaci voda sa idealnih putanja.

Trening klasa MX 65 i MX 85 Trešnjari

Zoran Čekanović višedecenijski sportski funkcioner i direktor takmičenja pribegao je oprobanoj metodi, spajanju klasa u divizije, mada je bilo dovoljno takmičara da praktično voze svaka klasa za sebe. Divizije su svakako dinamičnije i zabavnije za gledanje, a takmičenje u tom slučaju ima tempo i praktično brže se dolazi do proglašenja najboljih i dodele pehara.

Gabor Sagmajster Trešnjari kao u najboljim danima

Diviziju 1 sačinjavale su klase MX 1 i MX 2. Branko Antić nije se dao iznenaditi u obe trke i bez mnogo napora slavio je u klasi MX 1 ispred Marka Kostića. Vukašin Jablanović bio je najbrži u prvoj trci klase MX 2, ali je Nenad Petrović slavio u drugoj. Druga divizija bila je sastavljena od tri klase: MX 3, MX B i MX S. Gabor Sagmajster kao u najboljim danima tokom prve trke domogao se prvog mesta ukupno i u klasi MX 3, Aleksandra Šefer bio je nabrži kod družine MX B, a Branko Radanov u klasi MX S. U drugoj trci Viktor Lang je slavio u MX 3, Damnjan Damnjanović u MX B, ali je Radanov bio na visini zadatka.

Branko Radanov kandidat za titulu u klasi MX S Trešnjari

Amateri i ATV su po logici stvari vozili sami. U prvoj trci kod amatera slavio je Filip Pandrc, a u drugoj Veljko Trifunović. Dimitrije Bjeloš i Zdravko Crnjanski podelili su po jedno prvo mesto u klasi ATV.

Milan Vukajlović Trešnjari

Trke klase MX 85 bile su prava poslastica za gledanje. U prvoj trci Lazaru Jankoviću najbliži je bio Milan Vukajlović, a tik za njima i Vuk Drmanac. Ako se uzme u obzir da je Janković najbrži krug vozio 1:00.709, a Vukajlović 1:01.261, odnosno Drmanac 1:02.408, poznavaocima prilika potpuno je jasno koliko je bilo uzbudljivo tokom trke.

Vuk Drmanac Trešnjari

Valja naglasiti da je mlađani Drmanac u drugoj trci ima najbrži krug ispod minuta, što je vredno hvale i govori u prilog o kakvom se potencijalu radi.

Luka Janković i Aleksa Milosavljević

Mlađem Jankoviću, Luki u klasi MX 65 najozbiljniji takamc za prvo mesto u obe trke bio je Aleksa Milosavljević. Koliko su bili dobri svedoči i navijanje publike, jer na mališane su svi slabi, a naročito kada se jasno vidi sa kolikim se žarom i energijom bore iz kruga u krug. Vredni pomena su i ostali učesnici Relja Kuzman, Filip Rajević, posebno Danilo Crnjanski koji je na startu druge vožnje doživeo pad zbog čega je trka prekinuta. Zahvaljujući brzoj reakciji službi i izuzetno prisebnim roditeljima, kada su ustanovili da nema povreda, Danilo je ponovo stao na startnu rampu i odradio trku. Petar Mitrović i Stefan Menčik su i te kako dali doprinos u osnovnoj klasi moto kros discipline.

REZULTATI PO KLASAMA

Plasman Amateri Trešnjari

Plasman MX1 Trešnjari

Plasman MX2 JUNIOR Trešnjari

Plasman MX2 Trešnjari

Plasman MX3 Trešnjari

Plasman MX65 Trešnjari

Plasman MX85 Trešnjari

Plasman MXB Trešnjari

Plasman MXS Trešnjari

Ekipno 1 Trešnjari

Ekipno 2 Trešnjari

 • Lazar Janković Trešnjari
  Lazar Janković Trešnjari
 • Trening klasa MX 65 i MX 85 Trešnjari
 • Gabor Sagmajster Trešnjari kao u najboljim danima
 • Branko Radanov kandidat za titulu u klasi MX S Trešnjari
 • Milan Vukajlović Trešnjari
 • Luka Janković i Aleksa Milosavljević
 • Luka Janković i Aleksa Milosavljević Trešnjari
 • Golema bara na dnu skoka zahvaljujući provali oblaka
 • MP Trešnjari uoči trke
 • Sređivanje staze park Trešnjari
 • Start klase Amateri Trešnjari
 • Vuk Drmanac Trešnjari

Tagovi: , , , , , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *