MENI
PRETICANJE U TOKU Gabor Sagmajster

Uoči starta desetog dana

BELA LUDA POFAJTANA KUĆA Gabor Sagmajster

Pofajtana Fijambala Gaboru prijala

15. 01. 2013. Comments (0) Views: 457 Intervju, Motociklizam

Vukašin Bajić majstor za dva i četiri točka

Malo je momaka sa naših prostora koji su uslovno rečno za kratko vreme toliko toga probali, uradili i titula osvojili u sportu brzina na dva i četiri točka. Novosađanin Vukašin Bajić jedan od takvih, iako nema još punih 25 godina. Za osvajanje novih titula u našim, ali i u regionalnim okvirima, za Bajića vreme tek dolazi.

detalj-sa-batajnice-2012Početkom drugog milenijuma, konkretno 2001. godine, trinasetogodišnji Bajić ulazi u svet karting sporta i tu se zadržava punih pet sezona.

– Sve je počelo sa kartingom. U tom trenutku više su me privlačila četiri točka i zahvaljujući roditeljima, ušao sam u svet sporta brzina preko malih zujalica i za pet godina dokopao se tri šampionske titule. Prvo sam postao vicešampion u klasi do 80 kubika, zatim sam osvojio dve šampionske u klasi 100 junior i jednu i 100 senior. Kada je konkurencija počela naglo da slabi, izgubio sam svako intersovanje i pozdravio se aktivnim takmičenjem u kartingu. Istini za volju učestvujem sa vremena na vreme na pozivnim međunarodnim trkama, konkretno na Autokomercu, jer tada imam motiv da se malo pre svega družim, ali i trkam sa starim drugarima – uvodne su reči Bajića.

Posle pauze od godinu dana tada mlađani Vukašin, rešio je da nastavi sa takmičenjem, ali umesto na četiri prelazi na dva točka. Između dve već postojeće discipline, Bajić se odlučio za novonastalu hibridnu disciplinu super moto. Preciznije rečeno, svetski čelnici, kada je interosvanje za moto sport počela da opada rešili su da „naprave“ disciplinu koja je miks moto kros i brzinskog motocikla.

– Sa super moto disciplinom aktivno počinjem da se bavim krajem 2008. godine, kada sam prvi put vozio na finalnoj trci šampionata u Hrvatskoj. Već naredne godine učestvujem na dva fronta, na Alpe Adrija kupu i šampionatu Hrvatske, gde sam na kraju sezone zauzeo prvo mesto. Uporedo sa tim počeo sam i moto kros da vozim u klasi MX B i to dve sezone. Iskustava i kondicija iz super moto discipline dobro su mi došle na moto kros stazama, tako da je tu bilo i rezultata vrednih pomena, tipa dve pobede i dva druga mesta. I naredne 2010. godine uporedo vozim super moto i moto kros, da bi na kraju te sezone na pisti vojnog aerodroma prvi put se takmičio i u disciplini brzinski motociklizam u klasi 600 moto hepening, gde sam osvojio treće mesto– nastavlja Bajić.

Kada je na prvoj trci osetio draži brzinskog motociklizma, Bajić se od 2011. godine u potpunosti okreće samo jednoj disciplini.

– U sezoni 2011 vozio sam isključivo samo diciplinu brzinski motociklizam u klasi 600 super sport i na kraju sezone završio na petom mestu u ukupnom plasmanu. Kada sam stekao neophodno iskustvo, rešio sam da se 2012. godine ogledam i sa konkurencijom u najjačoj klasi, odnosno da vozim u klasi 1000 štok sport. Sa novim motorom uspeo sam da osvojim dva treća mesta u Batajnici i jedno na Zalužanima, uporedo boreći se za bodove i za Istočnoevropski šampionat. U sezoni 2013 prioritet mi je nacionalni šampionat i Alpe Adrija kup i to sve ću odraditi na novom motoru BMW 1000 RR – poručio je Bajić.

Vole ga žene lepše od Brene

Komentari su zatvoreni.